Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ζούρος: «Να κρατήσουμε ψηλά την Εθνική!»

Ο Ηλίας Ζούρος ελπίζει να έχει όλους τους παίκτες που θέλει στη διάθεσή του στο Ευρωπαϊκό της Λιθουανίας, ενώ τόνισε πως οφείλουν να παρουσιαστούν σοβαροί.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Σπορ πως θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο: «Ευελπιστώ ότι παρά την κούραση, αφού και οι παίκτες άνθρωποι είναι, θα έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου το καλοκαίρι και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την Εθνική ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο».

... για το ποιοι παίκτες θα τον ακολουθήσουν στο Ευρωπαϊκό: «Είναι απολύτως φυσιολογικό να περιμένουμε να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας και μετά να καταστρώσουμε τα πλάνα μας. Θα ήταν άτοπο να έλεγα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι η ομάδα θα είναι έτσι και θα ήθελα να παίξει με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να γνωρίζω ποιους παίκτες θα έχω κοντά μου. Θα ήταν καλό, λοιπόν, να περιμένουμε λίγο να δούμε τους παίκτες και μετά να μπορέσουμε να καθορίσουμε τον τρόπο που θα παίξει η Εθνική». 

…για την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ: «Εγώ λέω πάντα ότι τα παιχνίδια τα κάνουμε εύκολα, όταν παίζουμε εμείς όπως πρέπει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα τα ονόματα των ομάδων που έχουμε μπροστά μας στην πρώτη φάση δεν είναι τόσο ηχηρά, ομάδων δηλαδή που μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, όμως στην πορεία θα συναντήσουμε τους μεγάλους. Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε σοβαροί». 

… για τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ: «Αυτό είναι συνάρτηση της προηγούμενης ερώτησης αναφορικά στο ποιους θα έχουμε μαζί μας. Πάντα πρέπει να κοιτάς και το μέλλον και κάποιοι να μπαίνουν σταδιακά στην ομάδα, αλλά για το τώρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιους θα έχουμε μαζί και μετά να πάμε στο επόμενο βήμα. Είναι καλό πάντως που πολλά παιδιά από τη νέα γενιά πήρε χρόνο συμμετοχής στην Α1». 

...για το μέλλον του στη Ζαλγκίρις: «Εχουν γίνει κάποιες κουβέντες για το πώς θα χτίσουμε την καινούργια ομάδα. Εγώ δουλεύω με γνώμονα το μέλλον. Κάθε προπονητής όταν δουλεύει σε μια ομάδα πρέπει να στοχεύει μακροπρόθεσμα, μη γνωρίζοντας τι θα συμβεί. Υπάρχει πολύ καλή υποδομή και θα έχουμε και το καινούργιο γήπεδο που ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό, το οποίο θα είναι το καινούργιο γήπεδο της Ζαλγκίρις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: