Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η μεγάλη στιγμή έφτασε

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρόνται το βράδυ (21:45) τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες έφτασαν δίκαια στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», αλλά το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η ομάδα της Βαρκελώνης. Κανένας, όμως, δεν πρέπει να υποτιμά και τους «κόκκινους διαβόλους».
Οι δύο φιναλιστ συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια στον τελικό της Ρώμης με τους Καταλανούς να γυρίζουν ως πρωταθλητές Ευρώπης στην Ισπανία μετά τη νίκη τους επί της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με σκορ 2-0. Τώρα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς κι έχουν αρκετές πιθανότητες να το πετύχουν. Οι Άγγλοι αγωνίζονται εντός έδρας και την προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1968 κόντρα στη Μπενφίκα και βγήκαν νικητές. Ακόμη, τις τρεις από τις προηγούμενες πέντε φορές που το ζευγάρι του τελικού ήταν ίδιο το τρόπαιο άλλαξε χέρια.
Η Μπαρτσελόνα, όμως, έχει δείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει και μπορεί να ανατρέψει στην στατιστική. Το μόνο που μένει για να το αποδείξει είναι σήμερα το βράδυ και να σηκώσει στην ουρανό του Λονδίνου το «Ιερό Δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου.
Στα αγωνιστικά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει όλους του τους παίκτες διαθέσιμους. Ο Ισπανός θα έχει στη διάθεσή του τον Ερίκ Αμπιντάλ που έχει επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά την περιπέτεια της υγείας του. Ο Γάλλος αριστερός μπακ αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα μαζί με τους Ντάνι Άλβες, Κάρλες Πουγιόλ και Ζεράρ Πικέ, με τον Χαβιέ Μασεράνο να είναι εναλλακτική λύση για τους «μπλαουγκράνα» αν ο Γκουαρντιόλα αποφασίσει να μη ρισκάρει με το δίδυμο Αμπιντάλ-Πουγιόλ. Ο Σέρχιο Μπούσκες θα παίξει στο κέντρο μαζί με τους Τσάβι και Ινιέστα, με τον τελευταίο να έχει ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση, ο Μέσι θα υποστηρίζεται από τους Βίγια και Πέδρο.
Όσον αφορά τους «κόκκινους διαβόλους», αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Φαν Ντερ Σάαρ, αφού έχει ανακοινώσει πως μόλις τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του θα κρεμάσει τα γάντια του. Στον αγωνιστικό χώρο, θα έχει μπροστά του τους Πατρίκ Εβρά, Ρίο Φέρντιναντ, Νεμάνια Βίντιτς και τον Φάμπιο. Στο κέντρο ο Σκοτσέζος τεχνικός θα παρατάξει τους Αντόνιο Βαλένσια, Μάικλ Κάρικ, Ράιαν Γκιγκς και Πατρίκ Εβρά, ενώ οι Νάνι Άντερσον και Ντάρεν Φλέτσερ ελπίζουν να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Επιθετικό δίδυμο θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Ερνάντες με τον Ρούνεϊ.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βίκτορ Κασάι από την Ουγγαρίa Sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: