Σάββατο 28 Μαΐου 2011

"Πόσο ΑΕΚτζήδες είστε;" (ΦΩΤΟ)

Έχετε ακουστά το ΑΕΚόμετρο; Οι «Ενωσίτες» σίγουρα ξέρουν τι είναι αυτό, μιας και τα τελευταία χρόνια ο κόσμος όπως και η ομάδα περνάει μία… κρίση. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τσακωθεί στο γήπεδο για το πόσο παραπάνω ΑΕΚτζήδες είναι. Βέβαια τώρα μπορούν να το εξακριβώσουν λύνοντας ένα φοβερό… κουίζ!
"Πόσο ΑΕΚτζήδες είστε;" (ΦΩΤΟ)
Είναι κοινό χαρακτηριστικό του Έλληνα είναι να υπερηφανεύεται ότι είναι πιο Έλληνας από κάποιον άλλον, ή να δείχνει ανώτερος από κάποιον άλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με τους φιλάθλους των ελληνικών ομάδων, οι οποίοι τρώγονται μεταξύ τους, ποιος σύλλογος είναι ανώτερος και στην ουσία, πληρώνουν 11 μαντράχαλους να κλωτσάνε το πετσί που έλεγε και η γιαγιά μας…
Συγκρίσεις ανωτερότητας γίνονται και μεταξύ των οπαδών των ίδιων ομάδων.
Οι ΑΕΚτζήδες το ξέρουν πολύ καλά αυτό, διότι μόνο αυτοί γνωρίζουν τι πάει να πει… ΑΕΚόμετρο.
Ωστόσο, το ΑΕΚfriends.com, ένα «κιτρινόμαυρο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook για Ενωσίτες δηλαδή) έχει δημιουργήσει το δικό του… ΑΕΚόμετρο προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Τι κάνει; Διενεργεί ένα κουίζ με ερωτήσεις και στο τέλος βγαίνει ένα αποτέλεσμα για το πόσο ΑΕΚτζής είναι αυτός που απαντάει στις ερωτήσεις!
Το κουίζ περιλαμβάνει 32 ερωτήσεις, από τις οποίες αρκετές είναι δύσκολες, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από την πρόσφατη ιστορία της ομάδας. Φανταστείτε πως θα νιώσει κάποιος που το έχει παίξει… ΑΕΚάρας όταν δεν απαντήσει σε καμιά 10αριά ερωτήσεις…
Οπότε σκοπός του κουίζ δεν είναι να δείξει πόσο ΑΕΚτζής είναι κάποιος, αλλά να περάσει μήνυμα ότι τα ΑΕΚόμετρα πρέπει να μην υπάρχουν στην ομάδα του «Δικέφαλου αετού». Αυτό που πρέπει να υπάρχει όμως, όπως λέει και το μότο του συγκεκριμένου σάιτ, είναι η αγάπη και η στήριξη (love and support).

Δεν υπάρχουν σχόλια: