Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Le Championnat: Θρίλερ για Champions League και …ουρά!!

Η τελευταία …στροφή (38η αγωνιστική) στο γαλλικό πρωτάθλημα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς «παίζεται» το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς, αλλά και το ποια ομάδα θα παραμείνει στα «σαλόνια» του Le Championnat…

Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν λοιπόν διεκδικούν το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ελαφρύ προβάδισμα έχουν βέβαια οι «λιονέ» οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην 3η θέση και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ αντιμετωπίζει στο «Λουί Ντε» την Μονακό, με τους Μονεγάσκους από την μεριά τους να θέλουν μόνο το «τρίποντο» καθώς βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και παίζουν την σωτηρία τους.

Πιο εύκολο έργο έχει σαφέστατα η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία από την μεριά της παίζει με την αδιάφορη Σεντ Ετιέν και θέλει μόνο νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του Λιόν-Παρί και να «κλέψει» την τρίτη θέση. Οι Παριζιάνοι πάντως για να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να «γκελάρουν» οι «λιονέ» και να πάρουν εκείνοι το «τρίποντο».

Στις «μάχες» της ουράς τώρα, πραγματικά γίνεται ένας …χαμός. Η (18η)Μονακό όπως είπαμε και παραπάνω αντιμετωπίζει την Λιόν και έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς με τα σημερινά δεδομένα είναι η ομάδα που  παίρνει τον δρόμο για την δεύτερη κατηγορία. Η (17η)Νανσί από την μεριά της θα παίξει με την Λανς που είναι αδιάφορη, ενώ η (16η ) Καέν φιλοξενεί την Μαρσέιγ, η οποία πάντως δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η (15η ) Βαλενσιέν αντιμετωπίζει την Νις (14η ) σε ένα ματς τελικό και για τις δύο ομάδες, ενώ η Μπρεστ (13η ) φιλοξενεί την Τουλούζ και η Οσέρ (12η ) πάει στην έδρα της Λοριάν!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν εφτά ομάδες διεκδικούν την παραμονή τους και το βέβαιο είναι ότι οι «μάχες» θα είναι …δίχως αύριο στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Γαλλία, Le Championnat – 38η αγωνιστική (Κυριακή, 22:00)

Αρλ-Σοσό
Μπορντό-Μονπελιέ
Καέν-Μαρσέιγ
Λιλ-Ρεν
Λοριάν-Οσέρ
Μονακό-Λιόν
Νανσί-Λανς
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν
Μπρεστ-Τουλούζ
Βαλενσιέν-Νις

Δεν υπάρχουν σχόλια: