Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δυνατά ο Μπόλονι, ακριβός ο Αγκίρε!!

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζουν σοβαρά Ζαγοράκης-Κωνσταντινίδης. Γιατί είναι δύσκολο του Μεξικανού που συνεργάστηκε με τον Γκαρσία
Δύο προπονητές που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ, ο Λάζλο Μπόλονι και ο Χαβιέ Αγκίρε είναι μεταξύ αυτών που εξετάζουν ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Για την ακρίβεια, ο Ρουμάνος είναι αυτός που τους απασχολεί πιο έντονα, καθώς ο Μεξικανός της Σαραγόσα, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Πάμπλο Γκαρσία στην Οσασούνα, έχει κασέ που ξεπερνά κατά πολύ τα στάνταρ του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες από την Ισπανία τον θέλουν να παίρνει τις εγγυήσεις που ζητούσε από τον πρόεδρο της Σαραγόσα και να συνεχίζει στον πάγκο της ισπανικής ομάδας και την επόμενη χρονιά.
Ο 58χρονος Μπόλονι, που ολοκληρώνει την ολιγόμηνη συνεργασία του με τη Λανς, με την οποία δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Γαλλία, έχει ήδη κάνει μία πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ και μετά το ματς με την Νανσί αναμένεται να μπει σε πιο αναλυτική συζήτηση με τους ανθρώπους του "Δικεφάλου".
Από τις πρώτες επαφές η περίπτωσή του φαίνεται εφικτή και εξετάζεται με μερικές ακόμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τελικά υπάρξει πεδίο για συμφωνία μετά τις πρώτες επαφές με τον Κωνσταντινίδης θα γίνει απευθείας επαφή με τον Θόδωρο Ζαγοράκη.
Το προφίλ του Μπόλονι
Ο Λάζλο Μπόλονι γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1953 στην Ρουμανία, ωστόσο η οικογένειά του έχει και ουγγρικές ρίζες. Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος με την φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης το 1986 σε ένα από τους πλέον φημισμένους τελικούς κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε ακόμη στα τελειώματα της καριέρας του στο Βέλγιο και την Γαλλία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με την φανέλα της εθνικής Ρουμανίας μετρά 108 εμφανίσεις και 25 γκολ.
Προπονητική καριέρα με διακρίσεις
Η πρώτη δουλειά του σε πάγκο ομάδας ήταν η Νανσί την οποία ανέβασε στην Λιγκ 1. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από το 1994 έως το 2000 όταν και πήγε στην Εθνική Ρουμανίας για ένα μόλις χρόνο.
Ακολούθησε η διετία (2001-2003) στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην οποία κατάφερε να αναδείξει την εξαιρετική φουρνιά νέων παικτών με Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Βιάνα, Ρικάρντο Κουαρέσμα.  Την τριετία 2003-2006 δούλεψε στην ρεν την οποία κατάφερε να φέρει στην καλύτερη θέση στην ιστορία της στο πρωτάθλημα (4η), κερδίζοντας μία θέση για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Μονακό (πήγε το Μάιο του 2006 και έφυγε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, λόγω του ότι η ομάδα του ήταν προτελευταία στην κατηγορία) και μία χρονιά στην Αλ Τζαζίρα, ομάδα των Αραβικών Εμιράτων, ήρθε η διετία στην Σταντάρ Λιέγης, η πιο πετυχημένη στην καριέρα του. Αντικατέστησε τον Μισέλ Πρεντόμ που είχε πάρει για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από 25 χρόνια και έπιασε και αυτό την κορυφή την σεζόν 2008-2009. Τον Φεβρουάριο του 2010 παραιτήθηκε για να πάει στην Αλ Γουάντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τον περασμένο Γενάρη ανέλαβε την Λανς παίρνοντας την θέση του Ζαν Γκι Βαλέμ  με σκοπό να την ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως δεν τα κατάφερε. Την Κυριακή (29/5) θα κοουτσάρει για τελευταία φορά την Λανς στο παιχνίδι με την Νανσί, περίπτωση όμως να παραμείνει στην ομάδα, στην Λιγκ 2 δεν υπάρχει. Άλλωστε, ήδη έχει ακουστεί το όνομά του αντιικαταστάτή του, Ζαν Λουί Γκαρσία.
 Η έφεσή του να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές φάνηκε και στην Λανς, στην οποία χρησιμοποιεί σταθερά το νέο μεγάλο αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου τον 18χρονο Ραφαέλ Βαράν που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και ενίοτε ως φορ. Για τον νεαρό έχει ήδη ενδιαφερθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πηγή: olapaok.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: