Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Χρόνια πολλά Βασίλη…

Είναι μία από τις πιο ροκ μορφές στην Ελλάδα. Η χαρακτηριστική του φωνή, τα τραγούδια του, αλλά και η ένταση που βγάζει πάνω στη σκηνή, τον κάνουν ξεχωριστό. Ο λόγος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που γεννήθηκε σαν σήμερα, 21 Ιουνίου του 1950.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1950 στο χωριό Βάστα της Αρκαδίας. Στο χώρο του τραγουδιού εισέρχεται στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ξεκινώντας από το έντεχνο. Μετά από ένα διάστημα στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Μάλιστα την περίοδο εκείνη συμμετέχει στο δίσκο του αξεπέραστου Μάνου Λοΐζου «Τα τραγούδια του δρόμου».
Από τα τέλη της δεκαετίας, ξεκινά η επιρροή του στη ροκ μουσική. Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από τους αιχμηρούς στίχους γεμάτους νόημα σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό ήχο.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους του χώρου, μεταξύ αυτών οι Νικόλας Άσιμος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χριστόφορος Κροκίδης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος.
Έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με μελοποιημένα ποιήματα(«Καρυωτάκης», «Φυσάει»), σε συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη.
Το 1985, διοργανώνει την πρώτη του προσωπική συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία δίνουν το «παρών» 16.000 θεατές.
Το 2003, όταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρταζε τα 30 του χρόνια στη δισκογραφία, έκανε μια μοναδική συναυλία που έγινε στην Πετρούπολη. Άλλη συναυλία που ξεχώρισε ήταν εκείνη στο Ηρώδειο, τον Μάιο του 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: