Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κόντης: «Θα δικαιωθεί ο Άρης»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης,  φιλοξενήθηκε στον επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου μιλώντας σχετικά με την υπόθεση Κάμπορα.
 
Στην αρχική του τοποθέτηση ο  Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ Άρης δήλωσε:
 
«Το θέμα δεν είναι από χθες απλά η ΕΠΟ βρισκόταν σε αναστολή η απόφαση βγήκε τέλος Μαΐου και τώρα κοινοποιείται. Όσο και να φαίνετε απλό, για μας είναι περίπλοκο γιατί αυτή η απόφαση καταστρατηγεί το δικαίωμα δύο πλευρών να συντάσσουν ένα συμφωνητικό.
 
Σίγουρα όταν έλυσε το συμβόλαιο του ο Κάμπορα κανείς δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει μια οφειλή προς στον παίκτη όπως υπάρχει και με άλλους παίκτες για παράδειγμα στον Φατί υπολείπεται η δόση 30 Ιουνίου. Όλες οι ομάδες έχουν μια καθυστέρηση κάποιων ημερών και άλλες ΠΑΕ ακόμα και μηνών.
 
Αλλιώς ερμηνεύει τον εσωτερικό κανονισμό κάθε παίκτης, λόγου χάρη με παίκτες εν ενεργεία που κάθε χρονιά υπολογίζουν τα πριμ τους σε 50 ή 60 χιλιάδες ευρώ. Τα πριμ στην πραγματικότητα βγαίνουν κάτω από τα μισά.
 
Όλα αυτά έκαναν ένα ποσό το οποίο όταν μας έγινε γνωστό ότι θα φύγει ο Κάμπορα του είπαμε ότι πρέπει να παραιτηθεί από αυτό το ποσό κι αυτό γιατί οι μάνατζερ του όταν ανανεώσαμε το καινούριο συμβόλαιο το οποίο ποτέ δεν ίσχυσε, είχε πάρει προκαταβολή 100.000 ευρώ για προμήθεια.
 
Πήρε σε μετρητά 15.000 ευρώ και μια επιταγή 85.000 ευρώ. Όταν λοιπόν του θέσαμε το θέμα και του είπαμε ότι αν θες να φύγεις πρέπει να επιστρέψεις εκείνη την επιταγή. Τότε είχα πει να μην του λύσουμε το συμβόλαιο.
 
Τελικά μίλησε με τον γαμπρό του  ο οποίος βρήκε τον μάνατζέρ του και του είπε ότι θα του δώσουν αυτοί την επιταγή. Έτσι έχει η ιστορία αυτή» για να συνεχίσει ως εξής:
 
«Στείλαμε τη λύση συμβολαίου εμείς και την αποδέχτηκε η ΕΠΟ αλλά έκανε έφεση όταν βγήκε η απόφαση τον Νοέμβριο, στην οποία εμφανίζονται τα πραγματικά δεδομένα.
 
Δηλαδή εμφανίζονται δυο φίλοι του υποτίθεται, που για εμάς είναι μάνατζερ. Αυτοί λοιπόν τον Δεκέμβριο φαίνεται να έχουν πάει στο αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης και να έχουν κάνει την ίδια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι ο ΑΡΗΣ χρωστάει λεφτά στον Κάμπορα.
 
Επίσης εμφανίζουν ακόμη ένα χαρτί το οποίο λέει ότι έληξε ο Κάμπορα το συμβόλαιό του αλλά  παρακαλώ να μην δεχτείτε αυτά που γράφω στο χαρτί της λύσης το οποίο να σημειωθεί ότι είναι γραμμένο στη γλώσσα του.
 
Στην έφεση την οποία κάνει επικαλείται ότι εξαπατήθηκε στη λύση του συμβολαίου του. Για εμάς όλα αυτά σίγουρα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
 
Λέει ότι ενώ πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα εμείς του είχαμε υποσχεθεί να του δώσουμε επιταγές τις οποίες ποτέ δεν του τις δώσαμε. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πάντα όταν λύνουμε ένα συμβόλαιο, δεν δίνουμε επιταγές στον αέρα».
 
Για τους ισχυρισμούς του ποδοσφαιριστή  που όμως δεν επικαλέστηκε σε πρώτο βαθμό ο Κάμπορα, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης σχολίασε:
 
«Μου αρέσει να μιλώ με βάση τα δεδομένα κι όχι με βάση του τι έχει γίνει. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι έχει γίνει. Τα δεδομένα λένε ότι η επιτροπή δεν δέχτηκε αυτό το χαρτί μας,  γιατί ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε η συμφωνία λύσης της συνεργασίας να περιλαμβάνει ακριβές ποσό, κάτι το οποίο δεν γίνεται καθώς τα πριμ για παράδειγμα βγαίνουν στο τέλος της χρονιάς.
 
Με αυτήν την απόφαση είναι σαν να μην δέχεται η επιτροπή την έννοια των συμφωνητικών και των συμφωνιών».

Για τις αποφάσεις των ανωτάτων αρμόδιων αρχών, σημείωσε:
 
«Έχω κερδίσει απόφαση κατά της FIFA  στο CAS. Κέρδισα απόφαση με την οποία μας είχε καταδικάσει η FIFA να πληρώσουμε 1.500.000 ευρώ και κέρδισα έχοντας αντίδικο γιατί το CAS είδε ακριβώς αυτό που είδε γραμμένο».
 
Για το αν ο Κάμπορα γνωρίζει πραγματικά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, είπε:
 
«Ό,τι έχει υπογράψει ο Κάμπορα στο χαρτί που φαίνεται να είναι υπογεγραμμένο 23 Ιουνίου είναι γραμμένο στα ελληνικά. Ό,τι  έχει υπογράψει ο Κάμπορα από τον ΑΡΗ είναι στην μητρική του γλώσσα.
 
Ο ΑΡΗΣ είναι αποφασισμένος να διαλευκάνει τις περίεργες καταστάσεις αλλά ακόμα πιο αποφασισμένος να σταματήσει τη δραστηριότητα αυτών των ατόμων που έχουν πλέον καταντήσει παράσιτο στον ΑΡΗ γιατί έχουν εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών».
 
Όσο αφορά στις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας, τόνισε:
 
«Δεν θέλουμε να κρυφτούμε έχουμε τη γενική συνέλευση αύριο και  ο κόσμος που στηρίζει τον ΑΡΗ γνωρίζει την πραγματικότητα. Βλέπεται τι συμβαίνει δίπλα μας. Χθες έγραψε δημοσιογράφος του κέντρου ότι αν τις μεταγραφές που κάνουν κάποιες άλλες ομάδες του κέντρου, τις έκανε ο Κόντης στην ΑΡΗ θα λέγανε τι είναι αυτοί που μας φέρνουν.
 
Είναι περίοδος ισχνών αγελάδων αλλά στα πλαίσια αυτά θα κάνουμε τις καλύτερες κινήσεις. Οι προσθήκες που θα γίνουν θα βοηθήσουν και αν ευοδωθεί αυτή η περίπτωση του Φιγκερόα ο ΑΡΗΣ  θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.
 
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες των αποδεσμεύσεων. Υπάρχουν παίκτες που ίσως δεν βρίσκουν ομάδα αλλού και νομίζω πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους ποδοσφαιριστές του οποίους ο προπονητής δεν τους θέλει. Ο ΑΡΗΣ θα είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα 100%».
 
Τέλος ο Γιάννης Κόντης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξασφαλιστεί μια φιλική αναμέτρηση με την Μπόκα Τζούνιορς , υπογραμμίζοντας:
 
«Θέλω να τονίσω ότι ήταν ταυτόχρονη προσπάθεια προσέγγισης , μιλάμε καθημερινά και βρισκόμαστε σε επαφές. Είναι δεδομένη η θέληση τους να έχουν πιο στενή σχέση με τον ΑΡΗ και μελετούμε τις περιπτώσεις αυτές. Προσπαθούν να βρουν τρόπο με τα εισιτήρια και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε κάποιο νέο».The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: