Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

No country for old men!!

Έχει γνωρίσει την Αγγλία, το Μεξικό, την Ισπανία, την Ιταλία… Για να έρθει εκεί που κάποτε θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τη διαδρομή του.
No country for old men!
Αργεντινή…
Η χώρα όπου όλα ξεκίνησαν. Η χώρα που πάντα θα του έδινε τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του, να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Στις 19 Μαΐου του 1981 ο Λουτσιάνο Φιγκερόα γεννήθηκε στο Σάντα Φε. Κι εκεί όλα ήταν ποδόσφαιρο. «Πάντα είχα μια μπάλα στα πόδια μου. Έπαιζα ποδόσφαιρο με φίλους και έμαθα ποδόσφαιρο στο δρόμο», θα διηγηθεί για τα πρώτα του βήματα που λίγο μετά τα δέκα του χρόνια, θα άρχισαν να γίνονται στο χορτάρι. Ο πατέρας του, Χόρχε, ο οποίος μετέπειτα στην καριέρα του θα αναλάμβανε και χρέη μάνατζερ, αποφάσισε να τον εγγράψει στη Ροζάριο Σεντράλ.
«Μόλις πήρα την πρώτη γεύση, είχα αποφασίσει ότι αυτό θα κάνω στη ζωή μου. Άφηνα το σχολείο κι έτρεχα κατευθείαν να παίξω ποδόσφαιρο», θυμάται. Ο Χόρχε Φιγκερόα είχε προσπαθήσει κι εκείνος την τύχη του, όμως ποτέ δεν έγινε επαγγελματίας. Το ίδιο και ο Μάρτιν, αδελφός του Λουτσιάνο. Ο Μάρτιν δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στην πρώτη ομάδα… Ούτε κατόρθωσε να δει τον αδελφό του να παίζει με τη φανέλα της Ροζάριο. Λίγες μέρες πριν κάνει το ντεμπούτο του στην αργεντίνικη ομάδα, ο Μάρτιν σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα με το ποδήλατό του. Από τότε, κάθε γκολ που πετυχαίνει ο Λουτσιάνο είναι αφιερωμένα στον ίδιο άνθρωπο. Φοράει μέσα από την εμφάνιση μπλουζάκι του αδελφού του, δείχνει τον ουρανό και προσπαθεί να γεμίσει το κενό μέσα του.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: