Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Θα τολμήσουμε όσο οι Ιταλοί;

Με τη σύλληψη και την παραπομπή όλων αυτών των ατόμων (παραγόντων, ποδοσφαιριστών, προπονητών, μάνατζερ κ.λπ.), όλα όσα υποψιαζόμασταν, μέχρι βαθμού βεβαιότητας, πήραν συγκεκριμένη μορφή.
Θα τολμήσουμε όσο οι Ιταλοί;
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Οι ύποπτοι απέκτησαν ονόματα και η παράνομη δραστηριότητά τους υπάχθηκε σε αντίστοιχα ποινικά αδικήματα, που επισύρουν συγκεκριμένες, βαρύτατες, ποινές. Επομένως, δεν μπορεί να πει κανείς ότι... πέσαμε από τα σύννεφα. Αυτά που ίσως κανείς δεν περίμενε ήταν να υπάρξουν τόσο ευσυνείδητοι και θαρραλέοι δικαστικοί, όπως οι κυρίες Παπανδρέου και Ράικου, που δεν θα άφηναν ούτε πέτρα χωρίς να τη σηκώσουν για να φτάσουν στο βάθος της έρευνάς τους και να στοιχειοθετήσουν ατράνταχτα τις κατηγορίες τους. Ηδη έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι επίκειται η απαγγελία κατηγοριών σε πολύ μεγάλα ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου.
Η κοινή γνώμη έχει εντυπωσιαστεί ευχάριστα από την πρόοδο των ενεργειών που οδηγούν στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων που νοθεύουν το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη διατηρεί μια δικαιολογημένη δυσπιστία ως προς το αν θα «πειραχτούν» κάποιοι μεγαλόσχημοι και ισχυροί οικονομικά ποδοσφαιρικοί παράγοντες, που ως αυτή τη στιγμή έχουν ουσιαστικά «φωτογραφηθεί».
Αυτό που επίσης δεν περιμέναμε είναι ότι «πειράχτηκαν» ακόμη και ντέρμπι μεταξύ των λεγόμενων μεγάλων ομάδων. Αν αυτό αποδειχθεί, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η εντύπωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σάπιο από την κορυφή ως τα νύχια.
Συγκλονιστική επίσης είναι η αποκάλυψη που έκανε ο κ. Κούγιας ότι όλο αυτό το κύκλωμα ή «συμμορία» όπως τη χαρακτήρισε, είχε κάλυψη και υποστήριξη από δικαστικούς(!), που φρόντιζαν να χειραγωγούν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Η ουσία είναι ότι αυτήν τη στιγμή έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Οι αποκαλύψεις έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό και κανείς δεν ξέρει τι θα ακούμε από ώρα σε ώρα. Η ποινική δικαιοσύνη επιτέλους και ευτυχώς λειτούργησε όπως έχει καθήκον κι αυτό αποτελεί μια όαση για μια κοινωνία που είχε δεχτεί μοιρολατρικά ότι τίποτε δεν λειτουργεί σ' αυτήν τη χώρα.
Να δούμε πώς θα αντιδράσει τώρα και η αθλητική δικαιοσύνη κι αν θα τολμήσει, εφόσον υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία, να κάνει αυτό που έκαναν στην Ιταλία. Να μην υπολογίσει ονόματα ανθρώπων ή ομάδων.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: