Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις με το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων, μιλάει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Αχιλλέα Μπέο, θυμάται τις πιέσεις του Ψωμιάδη προς τον ίδιο και «κατακεραυνώνει» τον Γιάννη Μπουρούση.

«Οι Μαρινάκηδες δεν κυνηγάνε τους Μπέους…»
Αναλυτικά το κείμενο από το Katimagiko gr

• Είχα μιλήσει για… δυναμωτικές τροφές που μάλλον δίνουν σε μία επαρχιακή ομάδα, διότι τα δικά μου μάτια δεν ξεγελιούνται, στο ποδόσφαιρο κανένας δεν μπορεί να με κοροϊδέψει. Κατά τη διάρκειας όλης της σεζόν αναφερόμουν συχνά σε δύο επαρχιακές ομάδες που είχαν εκπληκτικά τρεξίματα και οι παράγοντές τους είναι γνώστες του ποδοσφαίρου από την καλή και την ανάποδη…
Ξεφτιλίζονται οι προπονητές και οι παίκτες των ομάδων που φέρονται να είναι μπλεγμένες σε ντοπαρίσματα και σε στημένα ματς. Εμένα ποτέ δεν μπόρεσαν να με μπλέξουν σε τέτοιες ιστορίες όλα αυτά τα χρόνια που προπονούσα τις ομάδες. Πάλευα μόνος μου και κοντραριζόμουν με τους πάντες, γιατί ήθελα μέσω της δουλειάς μου να προχωράω. Δεν γούσταρα στησίματα, δεν γούσταρα τα φάρμακα. Επανειλημμένως έχω πει στο σάιτ ότι είναι έγκλημα η ντόπα κατά της υγείας των αθλητών και ό,τι χειρότερο για τα νέα παιδιά. Εγώ ήμουν ρομαντικός, ήθελα πάντα την καλή ζωή, την καλή διατροφή, τις πρωτεϊνες και τους υδατάνθρακες.
• Δεν γούσταρα να μου πει κανείς παράγοντας ότι με τη δική του τη «μαγκιά» παίρνει τα ματς. Ήθελα η δική μου η μαγκιά να παίρνει τα ματς. Γι’ αυτό γυρνούσα τις ξένες χώρες να βλέπω τις δουλειές ξένων προπονητών. Για να στηρίζομαι στη δουλειά μου και όχι σε ντόπες ή στησίματα.Αν κάτι μόνο έκανα κάτω απ’ το τραπέζι, ήταν να βάζω στόχους- πριμ απ’ τους παράγοντες σε μένα και στους καλούς παίκτες της κάθε ομάδας. Κρυφά να δίνουν πριμ στους καλύτερους παίκτες.
Αν αληθεύουν οι διάλογοι που βγήκαν στον αέρα μεταξύ Μπουρούση και Ψωμιάδη, είναι ξεφτίλα. Και αυτά που λέει για τους Αγγελόπουλους οι οποίοι είναι έντιμα παιδιά. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα και αχαριστία. Κρίμα για τον Μπουρούση γιατί τον πίστευα ως σημαία μας στο μπάσκετ.
• Όσα λεφτά και να μου έδιναν τέτοιοι παράγοντες, δεν πήγαινα.Μια φορά με πίεζε σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ο Ψωμιάδης, μου έλεγε «πάρε όσα λεφτά θες και έλα να σώσεις τον Εθνικό» αλλά δεν πήγαινα. Το ίδιο και ο Μπέος στον Πανιώνιο. Εγώ στον Πανιώνιο είχα δουλέψει παλιότερα και είχα φτιάξει καλή ομάδα με τον συγχωρεμένο τον Σταματελάτο.
• Παρ’ όλα αυτά, για να λέμε τις αλήθειες πάντα, Ολυμπιακός Βόλου χωρίς Μπέο δεν μπορεί να υπάρξει. Καβάλα χωρίς Ψωμιάδη δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτές τις ομάδες τις έφτιαξαν οι ενέργειες των παραγόντων τους και όχι των προπονητών. Αυτό όμως δεν είναι ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό βλέπω ποδόσφαιρο στην Αγγλία, στην Ισπανία και στις άλλες χώρες της Ευρώπης…
• Μεγάλη ευθύνη έχουν οι μάνατζερ για όλα αυτά που γίνονται. Μία δουλειά που δεν είναι υγιής… Είναι κυνήγι της κονόμας το μανατζεριλίκι, είναι εύκολο κέρδος με ξένα… ούμπαλα.
• Αμαυρώνουν το όνομά τους οι βλάκες. Είσαι διεθνής ποδοσφαιριστής, παίζεις στον Ολυμπιακό, στην κορυφαία ομάδα της χώρας, κονομάς κάθε χρόνο ένα σωρό λεφτά, πλούσιος έχεις γίνει, κι έχεις ανάγκη να παίζεις στοίχημα; Βλακεία σου ρε.
• Και μπλέκει κι ο Ολυμπιακός με αυτές τις κουταμάρες. Να ξέρετε κάτι: Ο Μαρινάκης δεν κυνηγάει το Μπέο, ο Μπέος κυνηγούσε τον Μαρινάκη. Δεν έχουν ανάγκη οι Μαρινάκηδες τους Μπέους. Οι Μπέοι έχουν ανάγκη τους Μαρινάκηδες για να πουλάνε εκδούλευση, να ανεβαίνουν και να κάνουν τις δουλειές τους.
Ο Μαρινάκης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, από οικογένεια εφοπλιστική, τον ήξερα τον πατέρα του, αυγάτισε τα καράβια του πατέρα του, μπήκε και στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό. Έδωσε και πολλά λεφτά για τον Ολυμπιακό, τον πήρε από τον μεγαλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών και τον έκανε ξανά πρωταθλητή. Είναι επιτυχημένος.Το πρωτάθλημα το άξιζε 100%, ήταν καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός απ’ τις υπόλοιπες.
• Όμως ως πρόεδρος του Ολυμπιακού πρέπει να προσέχεις ποιους έχεις δίπλα σου. Έχεις αγνούς ανθρώπους ικανούς, ή έχεις επικίνδυνους να σε μπλέξουν; Έχεις σωστούς συνεργάτες ή έχεις φιλοχρήματους; Θέλει προσοχή το αξίωμα του προέδρου του Ολυμπιακού διότι το πάθος σου για την ομάδα μπορεί να σε οδηγήσει σε κακοτοπιές και να πάρεις την ομάδα στο λαιμό σου. Θέλει προσοχή στο ποιοι περιτριγυρίζουν τον πρόεδρο, μην τον ρίχνουν σε λούμπες.
• Αυτό με τους πολλούς Σέρβους που είναι να έρθουν στον Ολυμπιακό, το φοβάμαι. Θα περιμένω να δω. Τα πόδια του Φέισα είναι εντάξει; Κι αν είναι εντάξει στην υγεία του και είναι παικταράς, γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν άλλες ομάδες να τον πάρουν και ήταν στα αζήτητα; Μακάρι να παίξει μπαλάρα.
• Οι άλλοι Σέρβοι και Μαροβούνιοι που διαβάζω του Κοβάσεβιτς, φτουράνε; Θα περιμένω να δω. Σίγουρα είναι μια καλή ποδοσφαιρική σχολή, όμως δεν είναι όπως ήταν στο παρελθόν. Παλιά τους λέγαμε «Βραζιλιάνους της Ευρώπης». Πλέον βρίσκονται σε μεγάλη κρίση, δεν βγάζουν μεγάλους παίκτες. Παρακολουθώ τις καλές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, δεν έχουν πια Σέρβους πρωταγωνιστές. Καμία σχέση με το παρελθόν. Είναι σε σημαντική πτώση.
• Βέβαια έχουν ταλέντο, μπορεί να βγουν λαβράκια. Είναι ρίσκο, τώρα θα κριθεί ο Κοβάσεβιτς στο νέο του πόστο, μην εκθέσει τον Μαρινάκη με τις μεταγραφές αυτές. Να περιμένουμε να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: