Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα στημένα προκαλούν ντόμινο εξελίξεων στην ΕΠΟ

Αποφασίστηκαν απολύσεις υπαλλήλων και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ποδοσφαίρουΑμεση ήταν η κινητοποίηση στην ΕΠΟ όσον αφορά στην υπόθεση των στημένων αγώνων που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής ομοσπονδίας την Παρασκευή (23/6) το μεσημέρι, παρελθόν αποτελούν όσα μέλη, υπάλληλοι και άμεσα εξαρτώμενοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων!

Από τον υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί φέρεται να λειτουργεί ως μπουκμέικερ, ως τους διαιτητές Σούπερ Λίγκας Δημήτρη Καλόπουλο και Θανάση Γιάχο και της Β' Εθνικής Χρήστο Σφήκα που είναι επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο Παπαδόπουλος απολύθηκε από την ΕΠΟ, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι τρεις διαιτητές.

Οσον αφορά στον διεθνή αμυντικό Αβραάμ Παπαδόπουλο και στον Γιώργο Γεωργιάδη, το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα (27/6) και να εξετάσει τις υποθέσεις τους. «Διάβασα τα συγκεκριμένα ονόματα, ωστόσο θα πρέπει να επιφυλαχθούμε μέχρι να τα ταυτοποιήσουμε για να μη γίνει κάποιο λάθος» είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος και εξήγησε: «Ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά όχι για θέματα δικογραφίας. Μην τα μπερδέψουμε όλα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Αναλαμβάνουν και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς
Επιπλέον ο κ. Πιλάβιος τόνισε ότι «στόχος της ΕΠΟ, ως θεσμικής αρχής, είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Παράλληλα, πρέπει να μελετήσουμε τη δικογραφία και τις διώξεις και να προχωρήσουμε από τη Δευτέρα στη σύγκληση Εκτελεστικής Γραμματείας για τα υπόλοιπα θέματα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ζητήσει τη δικογραφία από την κυρία Ράικου και θα επιληφθεί άμεσα των πειθαρχικών θεμάτων».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν διέψευσε τη συνομιλία του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος του ζήτησε την εξαίρεση του διαιτητή Πραξιτέλη Ζαχαριάδη από τους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου: «Θα κάνω το σχόλιο. Θέλω πρώτα να πω ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα μέχρι το βαθμό της ισοβίου κάθειρξης. Ας ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα και φυσικά να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Ως προς τη συνομιλία, εγώ μιλάω με πάρα πολλούς παράγοντες. Θα ήθελα να πω με όλους τους παράγοντες και όλοι έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ως προς το "υποδεικνύει", είδατε την απάντησή μου. Ας πάμε λίγο, όμως, στη μεγάλη υπόθεση. Αν θέλετε να πείτε για μένα, πείτε το, αλλά να πάμε στη μεγάλη υπόθεση».

ΟΦΗ και Τρίκαλα στα πλέι οφ της Β' Εθνικής
Ως προς το καυτό θέμα των αδειοδοτήσεων ο κ. Πιλάβιος αποκάλυψε ότι ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα θα μπορέσουν εν τέλει να συμμετάσχουν στα πλέι οφ: «Υστερα από επιστολή που ήρθε από την UEFA, η πρόταση είναι να μην ισχύσουν τα κριτήρια για τη Β΄ Εθνική. Αυτό που ζητάει η UEFA, και κατά τη γνώμη μου σωστά κάνει, είναι να εφαρμόσουμε διαφορετικά κριτήρια, όχι μόνο για την Β΄ Εθνική και για την Super League, αλλά επιπλέον γι΄αυτές τις ομάδες που πάνε στην Ευρώπη και γι΄αυτές που δεν πάνε. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, βλέπω να ζητάνε τρεις άδειες, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Για τα πλέι οφ της Β΄-Γ΄ Εθνικής, τα ΔΣ της Super League και της Football League πρέπει να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους».

Να σημειωθεί ότι παρελθόν αποτελεί από την ΕΠΟ ο επικεφαλής επιτροπής ιδιότητας εγγραφών και μεταγραφών της ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Καραγκιόζης, ο οποίος χρεώθηκε παραλήψεις στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων.

Για το ζήτημα της συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ σημείωσε πως «προβληματιζόμαστε κι εμείς σε αυτό, είναι όμως θέμα και άλλων διοργανωτών».

Μπιτσαξής: Μπορεί να μην αρχίσει το πρωτάθλημα
Τους φόβους του για την πιθανότητα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου εξέφρασε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Μελετάμε προσεχτικά την υπόθεση και εξετάζουμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις και κάτω από ποιες μπορεί να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο αυτή τη στιγμή. Θα μελετήσουμε μέχρι την 25η Αυγούστου αν υπάρχουν προϋποθέσεις να γίνουν πρωταθλήματα. Όλα είναι πιθανά» είπε και υπογράμμισε: «Οι Ελληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε φερέγγυο και πολιτισμένο πρωτάθλημα, ότι ο διαιτητής σφυρίζει αυτό που βλέπει, ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο. Αν δεν έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Για τις αποκαλύψεις που έρχονται σαν χιονοστιβάδα τόνισε: «Δεν έχουμε δει ακόμη όλο το έργο. Θα συνεχίζεται για πολύ καιρό. Ο δρόμος έχει ανοίξει και δεν έχει επιστροφή»Πηγη Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: