Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Αυτοί μου τα έφαγαν!»

Διαβάστε την κατάθεση-σοκ του Ελευθέριου Ημελλου, ο οποίος έπεσε θύμα του κυκλώματος και μόλις άκουσε τα ονόματα των κατηγορούμενων στην τηλεόραση, έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα της Ναξου για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση!
«Αυτοί μου τα έφαγαν!»
Ο Ημελλος «καίει» τους κατηγορούμενους Ντότση, Ζαβαντία, Καρακούλια, εμπλέκει τον Γ. Τσεκερίδη ενώ στο τέλος της κατάθεσής του μιλάει για τον εκβιασμό που δεχόταν, αλλά και για τον τρόπο που τον «παραπλανούσαν» με αποτελέσματα αγώνων προκειμένου το κύκλωμα να κερδίζει χρήματα με τα δικά του χαμένα!
Η κατάθεση του Ελευθέριου Ημελλου:
«Είμαι μόνιμος κάτοικος Νάξου και είμαι μέτοχος σε franchise κομμωτήρια με την επωνυμία «…». Σήμερα 22/6/2011 και ώρα 22:00 άκουσα στην τηλεόραση ότι η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε κάποια άτομα για παράνομο στοίχημα και προκαθορισμένους αγώνες. Αμέσως μπήκα στο ίντερνετ για να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό, είδα μια λίστα με 41 ονόματα εκ των οποίων με τα τρία απ' αυτά είχα συναλλαγές για παράνομο στοίχημα ως παίκτης.
Σύγκεκριμένα τα άτομα που γνωρίζω είναι Ντότσης Αθανάσιος, Ζαβαντίας Δημήτριας και Καρακούλιας το μικρό όνομα του οποίου δεν γνωρίζω. Ημουνα πολλά χρόνια παίκτης του στοιχήματος στον ΟΠΑΠ αλλά επειδή έπαιζα τριάδες και λόγω του ότι είχα ένα δικαστήριο με τον ΟΠΑΠ για ένα δελτίο κερδισμένο που δεν μου το πλήρωσαν άλλαξα και πήγα σε παράνομο στοίχημα που έπαιζε μονά παιχνίδια. Ξεκίνησα το παράνομο στοίχημα όταν γνώρισα τον Τσκερίδη Γεώργιο του Ηλία μέσω κάποιου φίλου μου. Ξεκίνησα να παίζω μ αυτόν εδώ και πέντε χρόνια.
Ο Τσεκερίδης με διαβεβαίωσε ότι παίζοντας μαζί του τα λεφτά από τα κέρδη μου είναι σίγουρα, οι αποδόσεις είναι 0,05 πάνω απο το κουπόνι του ΟΠΑΠ και ότι συνεργάζεται με τους Ντότση και Ζαβαντία οι οποίοι διατηρούσαν καφετέρια σε πεζόδρομο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στον ισόγειο ήταν η καφετέρια και στον πρώτο όροφο έπαιζαν παράνομα στοιχήματα. Η καφετέρια αυτό από τιο είχα δει ήταν απέναντί από το καφέ με την επωνυμία «Ντεμέκ».
Τώρα ξέρω ότι την έχουν κλείσει. Επίσης μου είπε ο Τσεκερίδης ότι ο Ντότσης και ο Ζαβαντίας συνεργάζονται με τον Καρακούλια, ο οποίος διατηρεί μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχήματος στην Αθήνα, είναι ο εγκέφαλος, είναι αυτός ο οποίος στο τέλος πληρώνει και πληρώνεται και έχει το μηχάνημα, τον αποκαλούμενο «Κινέζο», το οποίος στέλνει τα παράνομα στοιχήματα στην Κίνα όπου εδρεύει κεντρικό γραφείο που συγκεντρώνονται παράνομα στοιχήματα από όλο τον κόσμο. Μου είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου.
Εγώ πείστηκα ως παίκτης από τα λεγόμενα του Τσεκερίδη και άρχισα να παίζω,. Οι συναλλαγές μου με τον Τσεκερίδη γινόταν κάθε Τρίτη διαμέσου των τραπεζών Emporiki και Eurobank. Στην Emporiki κατέθετα τα χρήματα σε δύο λογαριασμούς, ο ένας ήταν στο όνομά του και ο άλλος στο όνομα της μητέρας του. Στην Eurobank κατέθετα τα χρήματα σε λογαριασμό που ήταν στο όνομά του. Δεν έχω κρατήσει και ούτε θυμάμαι τους αριθμούς των λογαριασμών αυτών.
Τον πρώτο χρόνο κιόλας άρχισα να χάνω χρήματα και συγκεκριμένα από το έτος 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2000 είχα χάσει διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Το έτος 2008 όταν αδυνατούσα πλέον να πληρώσω το χρέος αφού είχα εξαντλήσει όλα τα δάνεια από τις τράπεζες έκοψα 3 επιταγές Ενικής τραπέζης με εκδότρια τη σύζυγό μου (….) και τις παρέδωσα στον Τσεκερίδη στις 26-12-2008 ενώπιον της συζύγου μου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα της Θεσσαλονίκης με αριθμούς…..
Οι δύο απ' αυτές πληρώθηκαν τους μήνες Ιανουάριο και Απρίλιο του 2011 την ημέρα του πλειστηριασμού του σπιτιού μου. Η τρίτη επιταγή με ένταλμα πληρωμής έχει οριστεί πλειστηριασμός του σπιτιού μου στις 18-07-2011. Για τις παραπάνω αυτές επιταγές και πλειστηριασμός έχει αποφανθεί το ποινικό Δικαστήριο του Κιλκίς με μάρτυρα υπεράσπισης του Τσεκερίδη τον Ντότση.
Όσο αδυνατούσα να πληρώσω τα χρήματα ο Τσεκερίδης με απειλούσε τηλεφωνικώς και μου έλεγε ότι «δεν έχω καμία ευθύνη ότι και να γίνει» και πως θα έχω σοβαρό πρόβλημα με τον Ντότση και Ζαβαντία χωρίς να μου διευκρινίσει τι πρόβλημα ακριβώς. Εγώ είδα πολλές φορές τον Τσεκερίδη να κάνει παρέα με τους Ντότση και Ζαβαντία στην καφετέρια του Εύοσμου που προανέφερα. Μάλιστα σε κάποια συνάντησή μας ο Τσεκερίδης μου αποκάλυψε ότι ο Ντότσης είναι μάνατζερ του Γιάννη Παπαδόπουλου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Σάλκε στη Γερμανία και ο Ζαβαντίας υπήρξε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ.
Εδώ θέλω να πω ότι τον Τσεκερίδη στην πιάτσα τον αποκαλούσαν ως «Χασάν». Με τον Καρακούλια είχαμε συναντηθεί μια φορά στον σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω που είχε μαζί του μια ξανθιά γυναίκα που μου σύστησε ως σύζυγό του. Η συνάντηση αυτή είχε γίνει στις αρχές του 2009 όταν μου διεμήνυσε ότι κρατάει τις επιταγές και εγώ ήθελα να του πω ότι δεν έχω τη δυνατότητα να τις πληρώσω. Στην συνάντηση αυτή ο Καρακούλιας μου είπε ότι εγώ θα δώσω τις επιταγές σ' αυτούς που μου τις έδωσαν δηλαδή στον Ντότση και στον Ζαβαντία και από κει και πέρα βρέστα μαζί τους.
Όπως προανέφερα η ζημιά μου από τις συναλλαγματικές μου μέσω του Τσεκερίδη με τους Ντότση και Ζαβαντία που αφορούσαν αποκλειστικά τον παράνομο στοιχηματισμό αγγίζει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, έχω ξεπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος και μου έχει μείνει ένα υπόλοιπο 14.600 ευρώ. Κάποιες φορές ο Τσεκερίδης με παραπλανούσε λέγοντάς μου να παίξω κάποια παιχνίδια τα αποτελέσματα των οποίων στο τέλος ήταν αντίθετα απ' αυτά που μου έλεγε.
Απ' ότι μου είχε πει ο Τσεκερίδης κέρδιζε χρήματα από το χαμένο παιχνίδι που άγγιζε το 25% επί του τζίρου των χαμένων παιχνιδιών, το υπόλοιπο ποσοστό το έπαιρνε το γραφείο παράνομου στοιχήματος δηλαδή του Ντότση και Ζαβαντία. Για τον Καρακούλια δεν ξέρω πολλά πράγματα γιατί δεν είχα πολλές σχέσεις μαζί του. Κάτι άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».
Πηγή: Sentrafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: