Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Το δίλημμα του Τριφυλλιού

Το gazzetta.gr επιχειρεί να αναλύσει την υπόθεση Μάτος, ο οποίος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι θα μείνει στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν τον αφήνουν χωρίς το αντίτιμο που θεωρούν ότι θα τους καλύψει από την απώλεια και την αντικατάστασή του.



Στασιμότητα επικρατεί στο θέμα του Μαρσέλο Μάτος με τον Παναθηναϊκό να έχει τον τελευταίο λόγο, αφού το μέλλον του Βραζιλιάνου εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις των «πράσινων».
Η Μποταφόγκο είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Δείχνει όμως να προσπαθεί, αφού από την αρχική της πρόταση (όταν κατάλαβε ότι ο παίκτης δεν πρόκειται να μείνει ελεύθερος χωρίς αντάλλαγμα) που ήταν περίπου 200.000 ευρώ, έχει ανέβει στις 600.000 ευρώ.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θέλει πίσω τον Μάτος και τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν, γιατί πιστεύει στις ικανότητές του και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να τον αφήσει να φύγει αν δεν καλυφθεί η ρήτρα του, δηλαδή 2 εκατ. ευρώ. Οι Βραζιλιάνοι δεν υπάρχει περίπτωση να την καλύψουν και για τους «πράσινους» αυτό σημαίνει ότι απλά ο έμπειρος μέσος μένει στην Παιανία.
Όταν όμως ο ίδιος ο Μαρσέλο Μάτος ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να φορέσει τη φανέλα του συλλόγου όπου ανήκει, τότε η υπόθεσή του περιπλέκεται. Όλα όμως είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού. Θα κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή παρά τη θέλησή του, που έβαλε μάλιστα τα κλάματα ότι είδε ότι δεν μπορεί να φύγει; Από την άλλη πλευρά, πώς μπορεί να «ξεφορτωθεί» έναν παίκτη που υπολογίζει αγωνιστικά χωρίς να ικανοποιηθεί οικονομικά για το περιουσιακό στοιχείο που του ζητούν να αποχωριστεί;
Σε γενικές γραμμές θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί βραζιλιάνικος σύλλογος που να προσφέρει τα χρήματα που ζητάει ο Παναθηναϊκός για τον Μαρσέλο Μάτος, όμως για το καλό όλων των πλευρών θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή» τομή. Ώστε ο Παναθηναϊκός να μην έχει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που δεν επιθυμεί να βρίσκεται στην ομάδα, και που λογικά δεν θα του αποδώσει τα αναμενόμενα, και ο παίκτης να γυρίσει στην πατρίδα του, ικανοποιώντας όμως σε έναν βαθμό την ομάδα του για την απώλειά της.
Το τι θα συμβεί τελικά θα το δείξουν οι εξελίξεις, όμως αν η κατάσταση μείνει ως έχει τότε όλες οι πλευρές θα βγουν χαμένες…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: