Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο κόσμος σώζει τον... Μάκο

Από το καλοκαίρι του 2004 και μετά, είναι δεδομένο πως ο κόσμος αποτελεί τον μεγαλύτερο χορηγό της ΑΕΚ. Φέτος όμως το κάλεσμα της διοίκησης προς τους οπαδούς είναι διαφορετικό. Ενδεχομένως διότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Φέτος η συμμετοχή του κόσμου στην ομάδα μέσω της αγοράς των εισιτηρίων διαρκείας δεν αρκεί. Το εγχείρημα των Supporters που (θεωρητικά πάντα) αποτελεί την επόμενη διοικητική μέρα της ΑΕΚ, προϋποθέτει μαζί συμμετοχή για να πετύχει. Εμμέσως πλην σαφώς, η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει πως ο κόσμος ουσιαστικά έχει στα χέρια του τις εξελίξεις. Και μάλιστα σε απόλυτους αριθμούς. Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες άμεσες οικονομικές ανάγκες. Είτε θα καταφέρει να τις καλύψει μέσω της συμμετοχής του κόσμου στους Supporters αλλά και μέσω των εισιτηρίων, είτε μέσω της παραχώρησης (κάποιων ακόμα) πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.

Το μεγάλο... στοίχημα που υπάρχει, είναι να «σωθεί» ο Γρηγόρης Μάκος. Με συγκεκριμένο αριθμό εσόδων, δεν θα καταστεί απόλυτη ανάγκη να παραχωρηθεί ο διεθνής αμυντικός μέσος, για τον οποίο ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την Ιταλία. Και επί της ουσίας ο κόσμος έχει την δυνατότητα να τον κρατήσει στην ομάδα.

Αντίθετα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι ανάλογο με τον Κώστα Μανωλά και τον Σάββα Γκέντσογλου. Με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό έτσι κι αλλιώς υπάρχει χάσμα στις διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο. Οι συζητήσεις έχουν «παγώσει». Υπάρχει η προοπτική μιας ακόμα νέας πρότασης, αλλά πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο της παραχώρησης. Όσο για τον Γκέντσογλου, ο Χιμένεθ δεν δείχνει να τον υπολογίζει και ουσιαστικά στην ΑΕΚ περιμένουν μια καλή πρόταση για να παραχωρήσουν. Άλλωστε έχουν ήδη «κλεισμένο» τον αντικαταστάτη (και του Μίτσελ) για την μεσαία γραμμή(λέγε με Παπαστεριανό).





Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: