Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Νέος βασιλιάς ο Τζόκοβιτς!!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-1 σετ τον Ράφαελ Ναδάλ, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το γκραν σλαμ του Γουίμπλεντον!
Νέος βασιλιάς ο Τζόκοβιτς!

Για πρώτη φορά μετά το 2002 και τον Λέιτον Χιούιτ αναδεικνύεται νικητής στο κεντρικό κορτ του All England Club εκτός των Φέντερερ και Ναδάλ. Ο στόχος του «Νόλε» να μπει «σφήνα» ανάμεσα στο δίδυμο επετεύχθη με το παραπάνω και εκτός από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι πλέον και ο νέος «Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον.
Διαφορετικός, αλλά το ίδιο συναρπαστικός, ο τελικός των ανδρών από αυτούς που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με τον Τζόκοβιτς να κάνει δυναμικό ξεκίνημα και να προηγείται σε χρόνο… dt με 2-0, 6-4 και 6-1, βάζοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. Νωχελικός και χωρίς ζωντάνια στο παιχνίδι του ο Ναδάλ επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει «αέρα» δύο σετ προσπαθώντας να ανατρέψει αυτή τη διαφορά στη συνέχεια.
Όπως αποδείχθηκε όμως ήταν μια μικρή παρένθεση στον αγώνα. Ο Ισπανός είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάθε πόντο και ανάγκαζε τον Τζόκοβιτς να κάνει εύκολα λάθη μειώνοντας σε 2-1 σετ με 6-1. Σταμάτησε όμως εκεί… Ο 24χρονος Σέρβος με αποφασιστικότητα έφτασε στο θρίαμβο με 6-3 πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του τρόπαιο στη Μεγάλη Βρετανία.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: