Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Special... σπατάλες

Υπέρογκες δαπάνες και πρακτικές οικογενειοκρατίας επισκιάζουν την διοργάνωση των Special Olympics-Αθήνα 2011, με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου να βρίσκεται στο στόχαστρο.



Μπορεί οι Αγώνες να αποτελούν προβολή για την χώρα μας και μέσω αυτών να δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με διανοητική αναπηρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες τους, ωστόσο, δεν παύουν να λείπουν και οι φωνές διαμαρτυρίας για τα λεφτά που δαπανήθηκαν στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, έχουν γίνει αλόγιστες σπατάλες σε διάφορους τομείς της διοργάνωσης των Αγώνων.


Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά και την πρόσληψη του γιού της κ. Δεσποτοπούλου, Ηλία, ως επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας, αμέσως μετά την ανάληψη των Αγώνων από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ηλίας Δεσποτόπουλος, διορίστηκε χωρίς προκήρυξη, όπως και η υπόλοιπη βασική ομάδα που στελέχωσε την Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Hellas.

Στο βιογραφικό του δηλώνει πως είναι ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων η οποία δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων. Γι' αυτές του τις υπηρεσίες ο 30χρονος εισέπραξε το ποσό των 93.000 ευρώ.

"Ο γιος μου έχει ειδικευτεί σε θέματα τεχνολογίας Αγώνων Special Olympics, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Του έδωσαν συγχαρητήρια από την Διεθνή Επιτροπή και του έγινε πρόταση να αναλάβει τον τομέα τεχνολογίας εφεξής σε όλους τους αγώνες Special Olympics", απαντά στους επικριτές της η κ. Δεσποτοπούλου.

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για μεγάλους προϋπολογισμούς σε διαγωνισμούς και επιμέρους έργα. Η Επιτροπή των Αγώνων ξόδεψε αρκετά χρήματα για τα άλογα που νοίκιασε η Επιτροπή των Αγώνων για τη διεξαγωγή του αθλήματος ιππασίας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της σύμβασης για το έργο "Προμήθεια μέσω μίσθωσης των αλόγων για του Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics" είχε οριστεί στα 192.950 ευρώ(χωρίς ΦΠΑ). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιτροπής, το έργο στοίχισε 196.690 ευρώ(συν ΦΠΑ) και αφορά την προμήθεια 85 αλόγων, 50 από την Βουλγαρία, συνολικού κόστους 110.590 ευρώ και 35 από την Ελλάδα, συνολικού κόστους 86.100 ευρώ.

Κάνοντας του υπολογισμούς το βουλγαρικό άλογο κοστίζει 2.211 ευρώ, υπολογίζοντας και τον εκτελωνισμό ενώ το ελληνικό 2.460 ευρώ. Για την "Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στις εγκαταστάσεις των Αγώνων Special Olympics" ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό του 1.219.512 ευρώ.

"Παραλάβαμε στάδια που ήταν σε χάλια κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τα φτιάξουμε αλλά δεν προλαβαίνουμε. Οι συμβάσεις που υπογράφουμε έπρεπε να πάνε στο Ελεγκτκό Συνέδριο και άργησε η διαδικασία. Έχουμε κάνει αγώνα ότα επτά χρόνια δεν έχει περάσει σκούπα από πουθενά", σχολιάζει η κ. Δεσποτοπούλου.


Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: