Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κι όμως είναι ακόμα στην αρχή!

Η αρχή έγινε με τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη. Στη συνέχεια πήραν σειρά οι Γιάννης Κοντοές, Δημήτρης Σιαλμάς και Στιβ Λέο Μπέλεκ, ενώ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ανακοινώνονται και οι Χουάν Κάλα, Χοσέ Κάρλος και Σωκράτης Τσουκαλάς. Με άλλα λόγια, η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει, ήδη, επτά μεταγραφές. Τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της Super League.

Κι όμως, μοιάζει οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκονται ακόμα στο ξεκίνημα της μεταγραφικής τους ενίσχυσης. Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι άλλος από το ότι ο Μανόλο Χιμένεθ, ουστιαστικά, «χτίζει» την ομάδα από την αρχή. Έτσι, αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ πρέπει και... κυνηγάει την πραγματοποίηση τριών-τεσσάρων ακόμα μεταγραφών.

Προτεραιότητα, έχει η απόκτηση ενός τερματοφύλακα, καθώς η αποχώρηση του Σεμπάστιαν Σάχα άφησε ένα μεγάλο κενό. Βασικός στόχος είναι ο Γερμανός πορτιέρο, Τίμο Χίλντεμπραντ, όμως, η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς το κασέ του απέχει από τα χρήματα που μπορεί να του προσφέρει η ΑΕΚ. Και αυτός είναι ο λόγος που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν και εναλλακτικές περιπτώσεις. Όπως αυτή του... παλιού γνώριμου, Χρυσόστομου Μιχαηλίδη, ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει το «όνομα» του πρώην διεθνή Γερμανού τερματοφύλακα, όμως, η εμπειρία του και οι πολύ καλές σεζόν που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελούν εχέγγυο.

Από εκεί και πέρα, οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν για έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό, με τον Γκρέταρσον να συνεχίζει τις προσπάθειες για τον Έλφαρ Χέλγκασον, τον Μανόλο Χιμένεθ να εξετάζει ορισμένες περιπτώσεις από την Ισπανία και τον Πουλίδο να βρίσκεται στην... αναμονή.

Μεταγραφή θα γίνει και στην γραμμή κρούσης, καθώς αυτή τη στιγμή οι επιθετικοί που υπάρχουν στο ρόστερ (πέραν των... πιτσιρικάδων) είναι οι Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος και Σιαλμάς, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτηθεί και ένας κεντρικός χαφ. Άλλωστε, όπως, σας αποκάλυψε την Παρασκευή το ThePlayer, η ΑΕΚ έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Μανώλη Παπαστεριανό και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ντυθεί ο πρώην μέσος του Ηρακλή στα κιτρινόμαυρα.

Όσο για το... κάτι περισσότερο που θέλει ο Χιμένεθ, ίσως τελικά να του γίνει το... χατήρι. Ο Ισπανός τεχνικός θα ήθελε πολύ να έχει στα χέρια του έναν παίκτη που να μπορεί να κάνει την διαφορά, όπως ο Λαουτάρο Ακόστα, όμως, σε αυτή την περίπτωση, τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Η Σεβίλλη θεωρείται σίγουρο ότι θα τον δώσει δανεικό, όμως, ο ίδιος, έχει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα της Ισπανίας. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η ΑΕΚ θα έχει βάσιμες ελπίδες να τον φέρει ως την Ελλάδα. Μέχρι τότε δεν μπορεί παρά απλά να περιμένει.





Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: