Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μηνύει Τότεναμ και «Sunday Times» η Γουέστ Χαμ

H Γουέστ Χαμ σχεδιάζει να μηνύσει την εφημερίδα «Sunday Times» και την Τότεναμ, ύστερα από τις καταγγελίες των προαναφερόμενων πλευρών για διαφθορά, μετά την αποδοχή της πρότασης των «Σφυριών» από ανεξάρτητο φορέα που τους επιτρέπει τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η Γουέστ Χαμ υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ, όμως από τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ως έδρα της το νέο στάδιο στο ανατολικό Λονδίνο, μετά τους Αγώνες του 2012. Στη διαδικασία είχε λάβει μέρος και η Τότεναμ. 

Ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Sunday Times» υποστήριξε ότι είχαν γίνει μυστικές πληρωμές στην εταιρεία «Olympic Park Legacy» (OPLC), το φορέα που έκανε ομόφωνα αποδεκτή την απόφαση υπέρ της Γουέστ Χαμ, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας διέψευσε η Γουέστ Χαμ «απολύτως και κατηγορηματικά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο σάιτ του συλλόγου. «Ως εκ τούτου, έχει ξεκινήσει νομική δράση κατά των "Sunday Time" και της Τότεναμ», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα, ανέφερε ότι ο Ντιον Νάιτ (εκτελεστικό στέλεχος) έλαβε ποσό 20.000 λιρών πριν και άλλα τόσα χρήματα μετά τη λήψη της απόφασης. Από την πλευρά της, η Γουέστ Χαμ υποστήριξε ότι τα καθήκοντα του Νάιτ είχαν να κάνουν με την προμήθεια ενός από τους εταίρους της κατασκευής, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την Παρασκευή, πάντως, η εταιρεία (OPLC) επιβεβαίωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους της απολύθηκε επειδή ανέλαβε, χωρίς άδεια, μισθωτή εργασία παροχής συμβουλών σε ποδοσφαιρική ομάδα.The Players
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: