Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εντονος προβληματισμός για την απεργία!!

Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε ότι οι δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ έχουν προχωρήσει πάλι σε αποχή από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί για μια ακόμη φορά οι έλεγχοι ντόπινγκ στην Ελλάδα. Με αφορμή αυτό η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση.
«Σε μια περίοδο που σε αρκετά αθλήματα διεξάγονται όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, οι διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, αυτό το πρόβλημα συνιστά μια απαράδεκτή κατάσταση, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και εγκυμονεί κινδύνους διασυρμού για μια ακόμη φορά του Ελληνικού Αθλητισμού.
Κάνουμε έκκληση στη Πολιτεία να επιλύσει επί τέλους τα προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία του ΕΣΚΑΝ και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την πληρωμή των δειγματοληπτών από το ίδιο το ΕΣΚΑΝ.
Η λύση που η Πολιτεία επέλεξε, να πληρώνουν δηλαδή οι φορείς τις δαπάνες των ελέγχων, είναι δεοντολογικά λανθασμένη, ηθικά τρωτή και δημιουργεί τεχνητή ή πραγματική αδυναμία διενέργειας των ελέγχων λόγω υψηλού κόστους,
Ας μη ξεχνάμε ότι η Πολιτεία έχει περικόψει δραστικά τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών με αποτέλεσμα λόγω κόστους να μη γίνονται έλεγχοι ή να είναι μειωμένοι είτε τέλος να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή των δειγματοληπτών.
Καλούμε τους αρμοδίους και ιδιαίτερα αυτούς που σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν πολέμιοι του ντόπινγκ να δώσουν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ στα χρονίζοντα αυτά προβλήματα.
Τέλος, τους καλούμε επίσης, να δώσουν στη δημοσιότητα τον αριθμό των ελέγχων που έγιναν μέσα στο 2011, κατά άθλημα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: