Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Και τώρα να έλθουν τα λεφτά

Την 5η δόση του δανείου από το Μνημόνιο περιμένουν πλέον τα ελληνικά ταμεία μετά την επεισοδιακή ψήφιση σε Βουλή και δρόμους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Τηλεδιάσκεψη αύριο το βράδυ θα έχουν τελικά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, αντί της συνάντησης του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή. Θα συζητηθεί και η γαλλική πρωτοβουλία για την εθελοντική μετακύληση του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή των τραπεζών.

Οι πολίτες δεν κατεβαίνουν στους δρόμους μόνο για τα μέτρα λιτότητας, αλλά και για το όραμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Βουλιαγμένη. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές που –όπως είπε- έχει ανάγκη η χώρα.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος. Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές σε περίπου 34 επιχειρήσεις.
Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛΑΣ για εγκληματική συμπεριφορά υπέβαλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Αλέξης Τσίπρας.

Την απόφαση για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων αναμένεται να λάβει το απόγευμα η Ολομέλεια της Βουλής. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που υπηρέτησα επανέλαβε ο πρώην υπουργός, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες. Υπέρ της παραπομπής τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Τις προωθούμενες αλλαγές στην λειτουργία των Πανεπιστημίων θα συζητήσουν οι Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων στην τριήμερη σύνοδο τους που αρχίζει σήμερα στον Βόλο.



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: