Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στον αέρα η παραμονή Μαρκόπουλου

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μπορεί να οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση της τελικής κατάταξης και στην συμμετοχή στα προκριματικά της Ευρωλίγκα αλλά φαίνεται πως μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση δύσκολα θα συνεχίσει.



Κι αυτό γιατί υπήρξε διαφωνία στο οικονομικό κομμάτι της πρότασης του νέου πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για νέο τριετές συμβόλαιο, που ουσιαστικά πιάνει δουλειά και επίσημα από σήμερα διαδεχόμενο εκείνο με πρόεδρο τον Μιλτιάδη Κανώτα.

Σε αυτήν που του έγινε γνωστή όταν κλήθηκε να δώσει στα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena και πλέον αναμένεται να φανεί κατά πόσο σήμερα θα υπάρξει και νέο τετ α τετ ή αυτό θα μεταφερθεί από εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο έμπειρος και συνάμα πετυχημένος Έλληνας τεχνικός είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2009 υπογράφοντας ένα συμβόλαιο της μορφής 2+1 που όπως φαίνεται με βάση την χθεσινή πρόταση δεν θα ανανεωθεί.

Ο Μαρκόπουλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει λαμβάνειν από τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, 2009-2010 και 2010-2011, ένα ποσό της τάξης των 155.000 ευρώ που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πότε θα το εισπράξει και με ποιον τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε σε συνδυασμό και με το πριμ της εξασφάλισης συμμετοχής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα προκριματικά της Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν έλαβε τίποτα από τις 130.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά ο Μαρκόπουλος φρόντισε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στα τέλη του περασμένου Αυγούστου μέχρι τις 8 Ιουνίου όταν και διεξήχθη το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών των πλέι οφ με τον Άρη στο PAOK Sports Arena να μην δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Αντίθετα από την πρώτη συγκέντρωση μέχρι και το άκουσμα της κόρνας της λήξης του πέμπτου παιχνιδιού με τον Άρη φρόντισε να αντιμετωπίσει όλη την χρονιά σαν να μην υπήρχε η παραμικρή οικονομική εκκρεμότητα φροντίζοντας να δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα.

Είτε του χτισίματος της ομάδας, είτε του εκ νέου χτισίματος μετά από τις αποχωρήσεις που υπήρξανε στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου κυρίως αυτής του Παπαδόπουλου τον οποίο ακολούθησαν οι Γκρέι και ΜακΓκράθ και ενώ είχε προηγηθεί αυτή του Σιμς.

Όπως και να έχει η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ καλείται να κλείσει το θέμα της παραμονής του Μαρκόπουλου το συντομότερο δυνατό κάνοντας πράξη με τον τρόπο αυτό τις δηλώσεις που υπήρξανε από τα μέλη της όλες αυτές τις προηγούμενες μέρες.

Η πρόταση ωστόσο που έγινε χθες το βράδυ στον πετυχημένο Έλληνα τεχνικό μπορεί να ερμηνευτεί και ως εξής. Ότι η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει μία σφιχτή οικονομική πολιτική παρά την συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά της Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής.

Κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό και από τον Μαρκόπουλο που όμως έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να του διασφαλιστεί το ποσό των 155.000 ευρώ που έχει λαμβάνει μέχρι στιγμής από την τελευταία διετία.

Από την στιγμή που γίνει αυτό όπως έγινε ο πρώτος από τα τρία χρόνια του νέου συμβολαίου που του προτάθηκε με προσωπικές επιταγές του μέλους του Δ.Σ. της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Κώστα Πανάκα, τότε είναι βέβαιο πως θα μπορεί να συζητήσει υπό άλλη βάση για το οικονομικό κομμάτι.


Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: