Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

"Η Αρμάνι μου έδειξε οτι έχει μεγάλο όραμα"

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Αντώνης Φώτσης, μιλάει στο gazzetta.gr για το νέο σταθμό της καριέρας του, την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό και τους στόχους στο Eurobasket της Λιθουανίας!
"Η Αρμάνι μου έδειξε οτι έχει μεγάλο όραμα"
-Ρίχνοντας μία ματιά στους συμπαίκτες σου, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς είσαι ο πλέον «βετεράνος» της Εθνικής Ομάδας, αφού αποτελείς μέλος της από το 2001. Πατέρας έγινες, γένια έχεις, οπότε μπορούμε να πούμε ότι έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι και λίγο παππούς;
(γέλια!!!) Ε, όχι και παππούς! Στο μπάσκετ δεν μετράει η ηλικία, δεν έχει σημασία πόσο νέος ή πόσο μεγάλος είσαι, σημασία έχει ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός και πώς το αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.
-Ναι, αλλά από τους πιο παλιούς στην εφετινή Εθνική Ομάδα έχουν μείνει μόνο ο Ζήσης κι ο Μπουρούσης...
Κι οι απουσίες μέσα στο πρόγραμμα είναι, δεν μπορούν να παίζουν όλοι για πάντα! Δε γίνεται να έχεις πάντα τους ίδιους συμπαίκτες. Στο μπάσκετ όλα αλλάζουν κι αυτό το κάνει και πιο όμορφο ως άθλημα.
-Έτσι να εξηγήσουμε δηλαδή και την αποχώρησή σου από τον Παναθηναϊκό; Τι άλλαξε και σχεδόν 25 μέρες μετά την ολοκλήρωση της περυσινής σεζόν -οπότε και δήλωνες ότι θέλεις να παραμείνεις στην ομάδα- έγινες ο πρώτος από τους παίκτες του «τριφυλλιού» που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου;
Η δική μου επιθυμία αυτή ήταν! Αλλά για διαφόρους λόγους, χωρίς να κρατάω καμία κακία, δεν έγινε πραγματικότητα. Συμβαίνουν καμιά φορά αυτά τα πράγματα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το κατάλαβα κι αποφάσισα να χαράξω μία διαφορετική πορεία, κάνοντας μία καινούρια αρχή.
-Προσωπικά, δεν αισθάνθηκες κάποια στενοχώρια; Στα 30 σου κι έχοντας οικογένεια κλήθηκες να αλλάξεις περιβάλλον και συνήθειες και να ενταχθείς σε ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόγραμμα.
Δεν το βλέπω σαν κάτι το καινούριο ή σαν μία επιπλέον δυσκολία. Αυτή είναι η δουλειά μου κι άλλωστε το έχω κάνει και στο παρελθόν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.
-Πριν ανακοινωθεί η μετεγγραφή σου στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, παρουσιαζόσουν πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα. Πολλοί παραξενεύτηκαν για την επιλογή σου να υπογράψεις στην ιταλική ομάδα και να απορρίψεις την πρόταση μίας ομάδας που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο σε Ισπανία και Ευρωλίγκα.
Είναι αλήθεια ότι η Μπαρτσελόνα έχει πολύ μεγάλη δυναμική και κάθε χρόνο διεκδικεί όλους τους τίτλους. Μιλώντας με τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, όμως, διαπίστωσα ότι έχουν μεγάλο όραμα κι είναι αποφασισμένοι να την ξανακάνουν πρωταγωνίστρια όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό φάνηκε και από τις κινήσεις που έχουν κάνει αυτό το καλοκαίρι. Η προσέγγισή τους ήταν εξαιρετική και γι' αυτό την τελευταία στιγμή αποφάσισα να αποδεχθώ την πρότασή τους.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: