Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Οι ιταλικές καμπάνες για τα "στημένα"...!!

Κιέβο, Αταλάντα, 18 ομάδες των μικρότερων κατηγοριών και δεκάδες ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν από την ιταλική δικαιοσύνη για το νέο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στην γειτονική χώρα.
Οι ιταλικές καμπάνες για τα "στημένα"...
Η Κιέβο τιμωρήθηκε με πρόστιμο 80.000 ευρώ για την ανάμειξή της, ενώ ο αμυντικός της Άσκολι, Βιτόριο Μικολούτσι, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού διάρκειας 14 μηνών.
Εκτός αυτού ακόμα επτά άτομα τιμωρήθηκαν για τα στημένα παιχνίδια. Η Κιέβο μαζί με την Αταλάντα είναι οι μοναδικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας που βρίσκονται μπλεγμένες.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες υπάρχουν 18 ομάδες και 26 ποδοσφαιριστές και παράγοντες που αναμένεται να τους γίνει ανάκριση από τον Εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι.
Οι μεγαλύτερες ποινές ήταν διάρκειας τριών ετών και αυτές αφορούν τον τεχνικό της Βιαρέτζιο, ομάδας τρίτης κατηγορίας, Τζιανφράνκο Παρλάτο, αλλά και τον ποδοσφαιριστή του ερασιτεχνικού σωματείου, Κους Τσιέτι, Τζιανλούκα Τουτσέλα.
Για έναν χρόνο τιμωρήθηκαν ο ποδοσφαιριστής της Βίρτους Εντέλα, ομάδας τρίτης κατηγορίας, Φεντερίκο Ζακάρντι, αλλά και ο Ιβάν Τίσι, ο οποίος είναι χωρίς ομάδα τον τελευταίο καιρό.
Ο ποδοσφαιριστής της Πορτογκουάγκρο, Κλαούντιο Φουρλάν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό έξι μηνών, ενώ ο τεχνικός διευθυντής της Βερόνα, Μάουρο Τζιμπελίνι, με πέντε μήνες και 10.000 ευρώ πρόστιμο.
Κατά τα άλλα σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, το πιθανότερο είναι η Αταλάντα να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, με μείων επτά βαθμούς.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: