Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

«Σισέ δεν μπορείς να πάρεις»

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Γιάννης Κόντης, στον ΑΡΗΣ FM 92,8, και αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τις μεταγραφικές κινήσεις και την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο κ. Κόντης στάθηκε στην πρώτη ήττα του ΑΡΗ στο φιλικό ματς με το Παραλήμνι, υπογραμμίζοντας:

«Οι κακές εμφανίσεις είναι αναμενόμενες στα φιλικά, όπου και δοκιμάζεις παίκτες. Στο χθεσινό παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο, αγωνίστηκαν πολλά νέα παιδιά που τώρα αποκτούν εμπειρίες, όπως ο Γιαννίτσης, ο Οικονομόπουλος, ο Κοτσώνης, ο Γιαννιώτας, ο Στράνο που δοκιμάζεται. Δεν πρέπει, ούτε να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα με μια νίκη με καθαρό σκορ, ούτε πρέπει  να απογοητευόμαστε με μια κακή εμφάνιση. Αυτά τα παιχνίδια είναι  για να βγάζει συμπεράσματα ο προπονητής και νομίζω πως αυτός είναι υπεύθυνος να τα βγάλει» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, τους νεαρούς παίκτες και την ενδεχόμενη απόκτηση κι άλλου ποδοσφαιριστή, λέγοντας: 

«Σίγουρα η αναζήτηση πάντα υπάρχει,  για ένταξη  οποίου ποδοσφαιριστή κριθεί ικανός  να  ενισχύσει την ομάδα και να αποκτηθεί. Το θέμα είναι ότι είμαστε άνθρωποι των άκρων γενικά, από τη μία φωνάζουμε να παίξουν τα νέα παιδιά, απ την άλλη με μια κακή εμφάνιση τα φορτώνουμε όλα στα νέα παιδιά. Από τη μια, λέμε να μη φέρουμε πολλούς ποδοσφαιριστές, από την άλλη θέλουμε ποδοσφαιριστές. 

Δεν είναι αυτό το κριτήριο. Το κριτήριο είναι αυτό που θέλει ο προπονητής και αυτό που σκέφτεται. πιστεύουμε πως  πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει την ομάδα και σίγουρα οι δυσκολίες τις εποχής σε κάνουν να μην μπορείς να πάρεις έναν ποδοσφαιριστή  για παράδειγμα σαν το Σισέ, που  εκ των πραγμάτων θα έρθει και θα είναι επιτυχημένος. Είναι πάντα επιλογές ρίσκου οι λεγόμενες πιο φτηνές επιλογές και νομίζω πως  δεν πρέπει να βιαστούμε στην επιλογή που θα γίνει». 

Σχετικά με την οικονομική κρίση και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που πλήττει και την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας, ο κ. Κόντης είπε:

«Μας  χρύσωσαν το χάπι και μας είπαν τον πρωτοφανή όρο ”ελεγχόμενη πτώχευση”. Στο εξωτερικό όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα πτώχευσε. Όταν ακούει τη λέξη “ πτώχευση” ένας ποδοσφαιριστής, φοβάται ότι δεν θα πάρει και τα λεφτά του. Αυτό είναι επακόλουθο και δεν συμβαίνει μόνο στον ΑΡΗ, αλλά και στον Παναθηναϊκό, τον  Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, όπου κάνουν διαπραγματεύσεις και βλέπουμε ότι πλέον δύσκολα αποκτούν ένα παίκτη που θέλουν.

Τα δεδομένα μέχρι και πέρυσι ήταν διαφορετικά, σε σχέση με τα σημερινά, ήταν μια κατάσταση που σε έκανε να κοιμάσαι πιο ήσυχος.  Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πέρυσι  μπορούσες να προεισπράττεις και τα χρήματα από τα  τηλεοπτικά συμβόλαια, από την τράπεζα και να έχεις ρευστότητα. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται αυτό, δεν το κάνει καμία τράπεζα.

Και αν δεν έχεις μετρητά στο ταμείο, δεν μπορείς να δώσεις προκαταβολή στους μάνατζερ ή στους παίκτες. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες. Τώρα, αν θα έχουμε να πάρουμε έναν Γκούντγιονσεν, όπως πήραμε τον Αμορόζο, τότε  πανηγυρίζαμε κατά 8 χιλιάδες στο αεροδρόμιο, αλλά αναθεματίζαμε μετά. Δεν υπάρχει μαγική σφαίρα σε αυτά τα πράγματα.

Είναι ποδοσφαιριστές που τραβάνε τον κόσμο και ανεβάζουν τα διαρκείας,  αλλά πρέπει να είμαστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αν ο ποδοσφαιριστής αυτός δεν μας βγει, για διάφορους λόγους, είτε γιατί δεν προσαρμόζεται  είτε γιατί η ηλικία  του τον προδίδει. Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Όχι. Οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε σε άλλα δεδομένα.   

Επίσης, πολύ σημαντικό για αυτή την εποχή, είναι το ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχαμε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τότε, θα είχαμε εισιτήρια, κάποια πριμ που δίνει η UEFA στα προκριματικά των ομίλων. Σίγουρα, όμως, όλο αυτό  δυσκολεύει την κατάσταση». 
Διαβάστε περισσότερα στο theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: