Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προβιβασμός για πέντε ομάδες

Tην εφαρμογή του ΚΑΠ, τον οποίο έχει ερμηνεύσει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την απόφαση υπ. αριθμ. 100, ζήτησε η Football League και την εισήγησή της αυτή θα τη γνωστοποιήσει στη Super League.
Ο ΚΑΠ, λοιπόν, αναφέρει:
«Άρθρο 4 παρ.2: Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως επόμενη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 περ. α’ σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 4 περ. β’ του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού.
Άρθρο 5, παρ.3: α)Για να συμμετάσχει μία ομάδα σε πρωτάθλημα, πρέπει να δηλώσει με έγγραφό της μέσα στην ταχθείσα από την προκήρυξη προθεσμία, την ανεπιφύλαχτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης (δήλωση συμμετοχής), διαφορετικά αποκλείεται του πρωταθλήματος με απόφαση του ΔΣ της διοργανώτριας και την θέση της καταλαμβάνει η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας σύμφωνα, με τη διάταξη της παρ. 4 β’ του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού.
β) Η ομάδα που αποκλείεται στην περίπτωση αυτή,υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.
Άρθρο 27 β): Οι ομάδες που υποβιβάζονται, είτε βάσει της προκήρυξης είτε βάσει άλλης απόφασης δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμία περίπτωση, για την περίοδο που υποβιβάστηκαν. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στην αμέσως επόμενη κατηγορία, νοείτε πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού. Στην περίπτωση αύξησης των ομάδων οποιασδήποτε κατηγορίας ή προαγωγής στην αμέσως επόμενη κατηγορία περισσότερων ομάδων απ’αυτές που προβλέπεται από τη σχετική προκήρυξη, οι προαγόμενες ομάδες προέρχονται από τον πίνακα κατάταξης του πρωταθλήματος που έληξε της αμέσως κατώτερης κατηγορίας και με τη σειρά κατάταξης τους».
Η Football League, λοιπόν, με απλά λόγια εισηγήθηκε μετά τους Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, στη Super League να προβιβαστούν οι ΠΑΕ Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας στις θέσεις των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας…nsports gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: