Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ που βλέπει τα... οικονομικά χτυπήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, τους μετόχους εξαφανισμένους και τη θηλιά στο λαιμό της να σφίγγει καθημερινά περισσότερο. Γράφει η Βίκυ Σιώρη.
Είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Μια κατάσταση που διαιωνίζεται και, αν δεν υπάρξει κάποια εντυπωσιακή ανατροπή, θα βυθίζει συνεχώς την Ενωση στο οικονομικό αδιέξοδο.
Βλέπετε, παρά τους διακανονισμούς που προσπαθεί να προωθήσει η ΠΑΕ τόσο με ποδοσφαιριστές όσο και προς τρίτους, οι οικονομικές απαιτήσεις καθημερινά διογκώνονται, με τη διοίκηση να αναζητά απεγνωσμένα ρευστό για να καλύψει τις εκκρεμότητες.
Κι αυτό γιατί πέρα από τα οφειλόμενα σε ποδοσφαιρικό τμήμα, παίκτες που έχουν αποχωρήσει, υπαλλήλους και πιστωτές, έχουν εκκρεμότητες και ως προς το ΙΚΑ και την Εφορία (το διακανονισμένο ποσό που καλούνται να πληρώσουν άμεσα ανέρχεται στις 500.000 ευρώ), με τους διοικούντες να τραβούν τα μαλλιά τους και να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αντιλαμβανόμενοι πως, αν δεν ενεργοποιηθούν οι μέτοχοι, η κατάσταση θα δυσκολεύει όλο και περισσότερο.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στο τούνελ, με τον Πέτρο Παππά να επαναπαύεται στα ποσά που έστειλε για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία παραχώρησης όλων των μετοχών του στους «Supporters» και τον Νίκο Νοτιά να εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του παραμένοντας συνεπής στη στάση του αμέτοχου που τηρεί όλο αυτό το διάστημα (αν και χθες φέρεται να μίλησε με τον Χάρη Κοσμάτο και να δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει ένα ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ).
Η ουσία πάντως παραμένει και δεν είναι άλλη από το γεγονός πως και οι δύο δείχνουν αποφασισμένοι να κλείσουν την κάνουλα της χρηματοδότησης. Και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα για το καράβι της ΑΕΚ, που κινδυνεύει να βουλιάξει από τη μετωπική ναυμαχία των δύο εφοπλιστών.
Αν συνυπολογίσουμε πως και το εγχείρημα των «Supporters», που είχαν χριστεί εγγυητές της επόμενης μέρας της Ενωσης, δεν στέφεται από επιτυχία (λογικό βάσει της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα), γίνεται αντιληπτό πως το οικονομικό βάρος μοιάζει όλο και πιο δυσβάσταχτο, με τις λύσεις να αναζητούνται σε νέα μείωση του μπάτζετ και πώληση παικτών.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: