Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ζήσης: «Να τα δώσουμε όλα στη Λιθουανία»

Έτοιμη παρά τις απουσίες θα πρέπει να παρουσιαστεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως τόνισε στη media day, ο Νίκος Ζήσης. Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στα γήπεδα της Λιθουανίας. Ευλογία χαρακτήρισε την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Κώστας Κουφός, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου επισήμανε ότι το ζητούμενο της ομάδας μας θα είναι η συγκέντρωση.

Από τους παίκτες, πρώτος το λόγο πήρε ο Νίκος Ζήσης: «Είναι λογικό φέτος να υπάρχουν τόσες διαρροές παικτών. Υπάρχει μεγάλη κούραση, υπάρχουν και πολλοί τραυματισμοί. Εμείς πρέπει να βγούμε από όλη αυτή τη συζήτηση, πως είμαστε τελειωμένοι, πως υπάρχουν σοβαρές απουσίες, και να εμφανιστούμε έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει πολύ, πρέπει τώρα να βάλουμε στα φιλικά όσα μάθαμε».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την ξαφνική αποχώρηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: «Οφείλουμε να δεχθούμε την απόφασή του. Η Εθνική έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα φέτος. Με το Σοφοκλή όλα έγιναν ξαφνικά. Μάθαμε πως έχει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω σε αυτό. Η ζωή προέχει».

Για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Εθνική: «Σε ενδεχόμενη μεγάλη αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ δεν πρόκειται να ψάξουμε για δικαιολογίες. Φέτος θα δοθούν ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες. Οι νεαροί δεν θα έχουν μεταβατικό στάδιο, αλλά θα κληθούν να μπουν κατευθείαν στα βαθιά. Είναι καινούριος και ο προπονητής. Κι όλα αυτά ενώ δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Βέβαια, δεν έχουμε και την πίεση του μεταλλίου, όπως στο Ευρωμπάσκετ της Μαδρίτης. Θέλουμε, όμως, να πάμε στην Λιθουανία και να τα δώσουμε όλα, να πάμε καλά».

Ο Νικ Καλάθης όταν πήρε το λόγο τόνισε: «Νιώθω σε αρκετά καλή κατάσταση. Προσπαθώ, καθημερινά, να βγάζω ένα κομμάτι της προπόνησης. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα και πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για το Ευρωμπάσκετ, να ταξιδέψω στη Λιθουανία και να βοηθήσω την Εθνική».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το πώς αισθάνεται για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδας: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αγωνίζομαι στην Εθνική. Μου αρέσει πάρα πολύ, θέλω να εκπροσωπώ χώρα μου κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία».

Για τις φετινές απουσίες της Εθνικής: «Σίγουρα, υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά οφείλουμε να τα ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν επηρεαζόμαστε ψυχολογικά από τις απουσίες. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο Ευρωμπάσκετ».

Ο Κώστας Κουφός από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι ευλογία για εμένα να βρίσκομαι στην Εθνική. Νιώθω ενθουσιασμένος. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στην Εθνική, είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος εδώ, δεν ξέρω τι θα γίνει με το λοκ άουτ, αλλά δεν σκέφτομαι να παίξω σε κάποια ομάδα στην Ευρώπη. Εξάλλου, έχω συμβόλαιο με τους Ντένβερ Νάγκετς».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την αποχώρηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: «Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά κι εμείς που μείναμε πίσω είμαστε αρκετά δυνατοί. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ καλά. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Για παράδειγμα, στη ρακέτα είμαστε εδώ, ο Μπουρούσης, o Φώτσης, ο Βουγιούκς, έχουμε καλά γκραντ όπως ο Ζήσης και ο Καλάθης. Έχουμε αυτοπεποίθηση ως ομάδα και δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό».

Τέλος ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε: «Όλες οι αποχωρήσεις είναι πλήγμα, αλλά θα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Έχει γίνει πολύς ντόρος για τις αποχωρήσεις τον τελευταίο καιρό. Το σημαντικότερο πλέον είναι να συγκεντρωθούμε όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ, γιατί εμείς θα παίξουμε στο Ευρωμπάσκετ».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Το Ευρωμπάσκετ είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, ίσως πιο δύσκολη και από το Παγκόσμιο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, σαν οικογένεια όπως ήδη είμαστε, και να παίξουμε με ομαδικότητα και σε άμυνα και σε επίθεση. Εκτιμώ πως λόγω των αποχωρήσεων θα παίξουμε πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε ο ένας για τον άλλον».

Για τους στόχους της Εθνικής: «Ο βασικός στόχος και το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο ελάχιστος στόχος. Εάν τον πετύχουμε, τότε θα μπορούμε να παίξουμε στη συνέχεια χωρίς άγχος για κάτι καλύτερο».

Για το εάν η Εθνική είναι έτοιμη: «Όχι, βέβαια. Ακόμα είναι βαριά τα πόδια. Το βασικότερο για εμάς είναι να είμαστε έτοιμοι στο Ακρόπολις».
πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: