Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Με την αμυντική λειτουργία τι γίνεται;

Ο Ολυμπιακός των μέχρι στιγμής φετινών φιλικών, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά δίνει την αίσθηση μιας ομάδας που αρέσκεται να δημιουργεί και να «πνίγει» τον αντίπαλο, στοιχείο σαφέστατα έργο Βαλβέρδε.
Με την αμυντική λειτουργία τι γίνεται;
Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος...
Στο επιθετικό κομμάτι του τελευταίου φιλικού με τη Χέρενφεν, οι πρωταθλητές πήραν άριστα στο πρώτο ημίχρονο. Τέσσερα γκολ σ' ένα 45λεπτο απέναντι σε έτοιμη ομάδα, η οποία ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις την αμέσως επόμενη εβδομάδα δεν είναι μικρό πράγμα. Το αντίθετο μάλιστα...Όπως επίσης δεν θα πρέπει να περάσει στο ντούκου η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπαικός στο πρώτο μέρος του σαββατιάτικου φιλικού με την Μπρέντα, όπου πέραν του γκολ του Μιραλάς δημιούργησε τουλάχιστον ακόμη έξι ευκαιρίες...
Υπάρχει ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και αυτό αφορά την ανασταλτική του λειτουργία. Τα δύο τελευταία φιλικά που έδωσαν οι πρωταθλητές επί ολλανδικού εδάφους κόντρα σε Μπρέντα και Χέρενφεν ανέδειξαν στον μέγιστο βαθμό τεράστιο πρόβλημα στα μετόπισθεν. Πρόβλημα η ρίζα του οποίου ξεκινά από τη μεσαία γραμμή, όπου ΦΩΝΑΖΕΙ η έλλειψη ενός παίκτη που θα υποδεχθεί την μπάλα και παράλληλα θα βοηθάει τους άλλους μέσους στον τομέα της οργάνωσης.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: