Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εθνική Ανδρών Πινγκ-Πονγκ: 12η παγκόσμια δύναμη!!

Μία θέση ψηλότερα φιγουράρει η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης του Νοεμβρίου συγκριτικά με εκείνον του Οκτωβρίου.
Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χέρνινγκ το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή επανήλθε μετά από καιρό στη 12η θέση, με την τριάδα των Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικου Κρεάνγκα, και Κώστα Παπαγεωργίου να είναι πάντα αυτή, μέσα από την οποία υπολογίζονται οι βαθμοί. Η Ελλάδα έχει 238 βαθμούς και είναι κάτω από τη Γαλλία (240 βαθμοί) και πάνω από τη Βόρεια Κορέα, με την οποία ισοβαθμούσε τον προηγούμενο μήνα στη 13η θέση με 235 βαθμούς.
Δεκατρείς ολόκληροι μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά, που ήταν μέσα στην πρώτη 12άδα του World Team Ranking. Τον Οκτώβριο του 2011 βρισκόταν και πάλι στο νούμερο 12 και στο ίδιο ακριβώς σημείο ήταν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2011. Γενικά το φθινόπωρο συνηθίζει να εμφανίζει τις πολύ υψηλές θέσεις της, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε μετακινηθεί στο νούμερο 9, ενώ τον Νοέμβριο του 2009 ήταν στο νούμερο 7, που αποτελεί και το καλύτερο πλασάρισμά της!
Για την εθνική γυναικών η εξέλιξη δεν ήταν αρνητική, παρά την πτώση των τριών πρώτων αθλητριών της (Μαρία Χριστοφοράκη, Κατερίνα Τόλιου και Φιλαρέτη Εξάρχου) στον ατομικό πίνακα αξιολόγησης μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Καρύτσα διατηρήθηκε τον Νοέμβριο στο νούμερο 44 με 142 βαθμούς. Τον Οκτώβριο εμφάνιζε 144 βαθμούς.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗ
Στο μεταξύ, με αφορμή το συγκινητικό ενδιαφέρον των ανθρώπων του αθλήματος για τις δύσκολες στιγμές, που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο πρόεδρος της διοίκησης της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους δεκάδες ανθρώπους της μεγάλης οικογένειας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης που με κάθε τρόπο συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος της οικογένειάς μου για την απώλεια της μητέρας μου. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι η σύμπνοια, η αλληλεγγύη και το δέσιμο των ανθρώπων του αθλήματος σ' όλη την Ελλάδα είναι τα στοιχεία εκείνα που κράτησαν, κρατούν και θα κρατήσουν το άθλημα ζωντανό στις κάθε είδους δύσκολες στιγμές του ίδιου αλλά και των ανθρώπων που το υπηρετούν».



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: