Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

«Δύσκολο να είσαι Έλληνας στη Γερμανία»

«Δύσκολο να είσαι Έλληνας στη Γερμανία»
Όσα λέγονται και γράφονται στη Γερμανία για τη χώρα και τους συμπατριώτες του πληγώνουν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, όπως ομολογεί σε συνέντευξη του στον γερμανικό Τύπο.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είσαι Έλληνας στη Γερμανία αυτή την εποχή με όσα ακούγονται για την Ελλάδα. Ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε, το ξέραμε όλοι, δε χρειάζεται να μας το πουν οι Γερμανοί. Έτσι όπως παρουσιάζονται από τον Τύπο είναι εντελώς λανθασμένα, τελείως λάθος προσέγγιση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης. Εμείς απλά δεν είχαμε αποθέματα κι έτσι μας βρήκε πρώτους η κρίση. Στην ομάδα μπορεί να γίνει κάποια πλάκα, αλλά νομίζω ότι σέβονται πρώτα το Σωκράτη σαν άτομο και μετά σαν Έλληνα», ανέφερε ο αμυντικός της Βέρντερ.

Ο διεθνής άσος εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Βραζιλίας: « τα πάμε πολύ καλά ως τώρα στον όμιλο και πιστεύω ότι θα είμαστε το 2014 στη Βραζιλία. Πέρα από το ταλέντο, την εμπειρία η Εθνική έχει και οικογενειακό κλίμα και όλα τα παιδιά θα παλέψουν για το καλύτερο, για την Ελλάδα και να δώσουμε χαρά στους Έλληνες».

Αναφορικά με τη φετινή του απόδοση, είπε: «Μετά το Euro είχα λίγο χρόνο για ξεκούραση και στην αρχή δεν ήμουν στο 100%. Τώρα όμως αισθάνομαι πανέτοιμος και σε πάρα, πολύ καλή κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα μου. Σε ένα-δύο ματς ήμουν και λίγο άτυχος, αλλά έχω να προσφέρω ακόμη πάρα πολλά. Οι απαιτήσεις από τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ αυξήθηκαν και πλέον όλοι με βλέπουν με πιο κριτική διάθεση, χωρίς αυτό να με αγχώνει όμως. Η όποια κριτική με κάνει ακόμη πιο δυνατό».

Όσο για το αν αντιμετωπίζει τη Βέρντερ ως ένα εφαλτήριο για μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο, τόνισε: «Τώρα είμαι εδώ και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα μου. Το καλοκαίρι υπήρξαν προτάσεις, αλλά επέλεξα να παραμείνω εδώ γιατί όλοι στη Βέρντερ μου έδειξαν ότι με θέλουν πολύ εδώ και με βοηθούν σε όλα. Την επόμενη σεζόν θα δούμε, ρώτα το καλοκαίρι πάλι».

Τέλος, σχολίασε την παρουσία του συμπαίκτη του στην Εθνική, Κυριάκου Παπαδόπουλου, στην Bundesliga με τη Σάλκε. «Στα χρόνια του στη Γερμανία έχει δείξει πάρα πολλά, είναι πολύ καλός παίκτης. Καθότι τρία χρόνια μικρότερος μου έχει πολύ μεγαλο μέλλον και πολλά χρόνια μπροστά του».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: