Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

«Όνειρο να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ»

«Όνειρο να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ»
Συναισθηματικά δεμένος με την ΑΕΚ δήλωσε ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Πέντε χρόνια αφότου έβγαλε τη φανέλα της (και παρόλο που ενδιάμεσα αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και τώρα βρίσκεται στην Αλκή) ο Ιταλός τόνισε ότι κουβαλά πάντα μέσα του τις φοβερές αναμνήσεις με την «Ένωση».

Αφού εξέφρασε τη στενοχώρια του λοιπόν για την κατάσταση που είναι σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» και ευχήθηκε να επιστρέψουν εκεί που αξίζουν, παραδέχθηκε ότι όνειρό του είναι να κλείσει σε αυτούς την καριέρα του.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Τσιρίλο στο «balla.com.cy»

Έχεις κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Σου λείπει;

«Έπαιξα πέντε χρόνια στην Ελλάδα, σε δύο πολύ σημαντικές ομάδες, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπου μπόρεσα να εκπληρώσω το όνειρό μου. Έπαιξα στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξα στο Γιουρόπα Λιγκ. Είχα 3-4 προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά είχα ανάγκη να αλλάξω και να δοκιμάσω μία νέα περιπέτεια. Προς το παρόν είμαι καλά εδώ, μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Τι αναμνήσεις έχεις από την ΑΕΚ;

«Οι αναμνήσεις είναι φοβερές, ήταν δύο χρόνια φανταστικά. Είναι αναμνήσεις από μία μεγάλη ομάδα, από έναν υπέροχο κόσμο, από μία μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα. Είναι αναμνήσεις που κουβαλώ μέσα μου και χαίρομαι πολύ που τις θυμάμαι συχνά».

Είναι περίεργο για έναν αμυντικό να δένεται τόσο πολύ με τους φιλάθλους. Πώς το κατάφερες με τους οπαδούς της ΑΕΚ; Με το πάθος σου;

«Σίγουρα έχουν δει σε εμένα μεγάλο πάθος και την αγάπη για τη φανέλα. Γι' αυτό μπήκα στην καρδιά αυτών των οπαδών και χαίρομαι πολύ».

Θυμάσαι και την αποθέωση στο αντίο σου;

«Ναι, το θυμάμαι. Δεν ήταν πολύ εύκολο για μένα, γιατί είχα άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά είχα καταλάβει ότι εκείνη τη στιγμή η ομάδα δεν ήταν πια ικανοποιημένη από μένα. Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω την ΑΕΚ. Αλλά ακόμη πιστεύω, όλοι έχουμε όνειρα. Και εγώ έχω το όνειρο να μπορέσω να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ.

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην ΑΕΚ;

«Η καλύτερη στιγμή ήταν αυτά τα δύο χρόνια που πέρασα εκεί. Πιστεύω ότι και τα δύο χρόνια ήταν όλα καλά. Η χειρότερη σίγουρα ήταν η στιγμή που έφυγα από την ΑΕΚ».

Πώς βλέπεις την τωρινή κατάσταση στην ΑΕΚ;

«Με κάποια στενοχώρια να βλέπεις αυτή την ομάδα στις τελευταίες θέσεις. Ξέρω ότι δεν περνούν καλή περίοδο οικονομικά. Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στα επίπεδα που αξίζει. Κι αυτό που αξίζει είναι μόνο η πρώτη θέση».

Άλλο σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα σου ο ΠΑΟΚ. Τι αναμνήσεις έχεις από εκεί;

«Και εκεί ήταν τρία χρόνια σημαντικά. Ήταν τρία όμορφα χρόνια, γιατί και εκεί παλεύαμε για σημαντικά πράγματα, ήμασταν ικανοποιημένοι με ό,τι πετυχαίναμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Και εκεί πιστεύω ότι με ήθελε ο κόσμος, γιατί καταλάβαινε ότι σε κάθε παιχνίδι ο Τσιρίλο έδινε το μάξιμουμ».

Θετική λοιπόν και η περιπέτεια του ΠΑΟΚ;

«Ναι, ναι, σίγουρα»!

Θυμάσαι το σύνθημα sexy Bruno των φιλάθλων της ΑΕΚ;

(σ.σ. γέλια) «Ναι, το θυμάμαι πολύ καλά».

Θυμάσαι πώς προέκυψε;

«Ναι, θυμάμαι ότι γεννήθηκε σε ένα παιχνίδι, τώρα δεν θυμάμαι σε ποιο, ήταν εντός έδρας. Πήγα να διεκδικήσω μία μπαλιά, αλλά τραυματίστηκα λίγο στη γάμπα και είχα αίμα. Κατέβηκε το σορτσάκι μου αρκετά και από εκεί οι φίλαθλοι άρχισαν να τραγουδούν αυτό το σύνθημα. Ήταν όμορφο. Πέρα από αυτό που συνέβη με το σορτσάκι, ήταν όμορφο κάθε Κυριακή να ακούς τους φιλάθλους να τραγουδούν το όνομά σου.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε είχαν μισήσει για ένα τάκλιν στον Μίετσελ. Αλλά στο τέλος έγινες και γι' αυτός ο sexy Bruno…

«Θυμάμαι καλά αυτό το επεισόδιο, δεν ήταν ωραίο για μένα. Σίγουρα δεν ήταν η πρόθεσή μου να κάνω αυτό. Στην πραγματικότητα αισθανόμουν πολύ άσχημα, γιατί δεν ήταν καλό αυτό που έγινε. Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από τον Μίετσελ, μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Σίγουρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν με θυμούνταν με θετικό τρόπο. Αλλά μετά, όταν αγωνίστηκα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μου έδειχναν συνεχώς την αγάπη τους».

Στο τέλος σε αγαπούν όλοι οι οπαδοί…

«Θα πω την αλήθεια. Στην καριέρα μου σε όλες τις ομάδες που έπαιξα άφησα σίγουρα πολύ καλές αναμνήσεις στους φιλάθλους. Αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ, γιατί σημαίνει ότι οι φίλαθλοι κατάλαβαν καλά ποιος είναι ο Μπρούνο, ότι έδινα τα πάντα για τη φανέλα. Το χαίρομαι αυτό».

Πού έζησες τις καλύτερες στιγμές σου; Στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι σε κάθε ομάδα που έπαιξα υπήρχαν πολύ όμορφες στιγμές, αλλά και άσχημες. Στην Ιταλία έπαιξα σε πολλές ομάδες. Έπαιξα στην Ίντερ, με μεγάλους πρωταθλητές. Στην Εθνική U21. Υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι σε όλες τις ομάδες είχα πολύ όμορφες στιγμές».

Δεν υπάρχει κάποια στιγμή που ξεχωρίζεις ως καλύτερη;

«Από μικρός είχα ένα όνειρο, να παίξω μία μέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επομένως το ότι τα κατάφερα ως Ιταλός σε ομάδα του εξωτερικού, όπως η ΑΕΚ ήταν σίγουρα ήταν η πιο όμορφη και συγκινητική στιγμή στην καριέρα μου. Αλλά και στον ΠΑΟΚ όπου περάσαμε δύο φορές στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ήταν πολύ όμορφες στιγμές, γιατί ίσως στην Ιταλία να μην είχα ποτέ, ποιος ξέρει, την ευκαιρία να παίξω ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Το ότι το έκανα στο εξωτερικό με δύο μεγάλες ομάδες, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αυτές είναι δύο πολύ όμορφες στιγμές της καριέρας μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: