Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Βουλή: «Θερμό» 48ωρο!!

Βουλή: «Θερμό» 48ωρο
Κοινοβούλιο σε «κατάσταση πολιορκίας»: Εντός του κτιρίου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το 3ο Μνημόνιο, ενώ εκτός Βουλής δυνάμεις των ΜΑΤ θα βρεθούν αντιμέτωποι με απεργούς-διαδηλωτές.

Από το πρωί της Τρίτης, η περιοχή γύρω από τη Βουλή μοιάζει με φρούριο:
Διμοιρίες των ΜΑΤ μαζί με τον ειδικό μεταλλικό φράχτη, σχηματίζουν ήδη κλοιό προστασίας.
Άνδρες των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ έχουν εντολή να προβαίνουν σε προληπτικές προσαγωγές.

Στο Πεδίον του Άρεως (11:00 π.μ.) το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στην πλατεία της Ομόνοιας (10:30 π.μ.) η αντίστοιχη εκδήλωση του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια οι δύο πορείες θα κατευθυνθούν στην πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονται κιόλας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή πιθανών επεισοδίων με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους.

«Ντέρμπι» για τα μέτρα στη Βουλή

Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, καθώς και τις αλλαγές στα εργασιακά συζητείται σήμερα, Τρίτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, χωρίς να λείπουν οι «κορώνες».

Το βράδυ της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου, το πολιτικό θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο», καθώς θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία, ενώ την προσεχή Κυριακή, 11 του μήνα, θα τεθεί προς ψήφιση ο νέος προϋπολογισμός του 2013.

Σε κατάσταση συναγερμού τα επιτελεία των κομμάτων :
Στην Αγίου Κωνσταντίνου, κατέληξαν στο «ΠΑΡΩΝ» στα μέτρα και στο «ΝΑΙ» στον προϋπολογισμό.

Στην Ιπποκράτους, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς όσοι τολμήσουν να μην υπερψηφίσουν τα μέτρα, κινδυνεύουν να διαγραφούν.

Την ας πούμε «περίεργη» ηρεμία που επικρατεί στη Λεωφόρο Συγγρού, ήρθε να ταράξει ο Βύρων Πολύδωρας.
Απουσίασε από την τελευταία ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δίνοντας παράλληλα τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να λέει «ΟΧΙ» στην αυριανή ψηφοφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: