Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

4ος Όμιλος: Άλλοι για πρωτιά, άλλοι για επιβίωση!!

4ος Όμιλος: Άλλοι για πρωτιά, άλλοι για επιβίωση
Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ μάχονται για την πρωτοκαθεδρία στον τέταρτο όμιλο, ενώ στο Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ πρωτίστως για την ευρωπαϊκή τους επιβίωση.

Στο «Μπερναμπέου» οι πρωταθλητές Ισπανίας περιμένουν αυτούς της Γερμανίας με εκδικητικές τάσεις μετά το 2-1 στη Βεστφαλία. Η «βασίλισσα» συνέτριψε με 4-0 τη Σαραγόσα το Σάββατο, αλλά παραμένει στο -8 από την Μπαρτσελόνα στην Primera Division. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπολογίζει και πάλι στους τραυματίες Κοεντράο, Μαρσέλο και Κεντίρα. Η Ντόρτμουντ έμεινε στο γήπεδό της στο 0-0 με τη Στουτγκάρδη κι έμεινε 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Ο Σεμπάστιαν Κελ αναμένεται να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα μετά τον τραυματισμό του στο πρόσωπο στο χθεσινό παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 1998, με τη Ρεάλ να παίρνει ισοπαλία 0-0 στη Γερμανία και να νικά με 2-0 στη Μαδρίτη φτάνοντας στον τελικό όπου κατέκτησε το τρόπαιο. Το 2003 βρέθηκαν ξανά στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τη «βασίλισσα» να νικά 2-1 εντός και να ισοφαρίζεται σε 1-1 στις καθυστερήσεις στη Γερμανία. Ως γηπεδούχοι απέναντι σε γερμανικές ομάδες οι Μαδριλένοι έχουν 18 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Ντόρτμουντ στην Ισπανία έχει 1 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η Σίτι μάχεται για την ευρωπαϊκή της συνέχεια απέναντι στον Άγιαξ. Αν δεν κερδίσει ξεχνά κάθε πιθανότητα πρόκρισης στους «16», ενώ μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να τερματίσει έστω και τρίτη μετακομίζοντας στους «32» του Europa League. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προέρχεται από ισοπαλία (0-0) με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και είναι δύο βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Ο Ιταλός τεχνικός έχει αρκετούς αγωνιστικούς πονοκεφάλους, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Σίλβα, Ρίτσαρντς, Μίλνερ, Λέσκοτ, Ρόντγουελ και Μαϊκόν. Ο Άγιαξ έχασε με 2-0 από την Φίτεσε στο Άμστερνταμ το Σάββατο και είναι στο -10 από την Τβέντε στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ δεν υπολογίζει στον Άντερσεν, αλλά επιστρέφει ο Μοϊσάντερ.

Οι «πολίτες» μετρούν δύο νίκες, αμφότερες απέναντι στην Τβέντε, ως γηπεδούχοι απέναντι σε ολλανδικές ομάδες, ενώ ο Άγιαξ στην Αγγλία έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 7 (4-2)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (8-5)
3. Άγιαξ 3 (4-6)
4. Μαν. Σίτι 1 (4-7)

Επόμενη αγωνιστική (21/11)

Άγιαξ-Ντόρτμουντ
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: