Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

«Κορόιδο» μεν, όρθια δε!!

Μπορεί η Κροατία να έπιασε στον… κότσο την Ιταλία και να προηγήθηκε (σε απίστευτη φάση), ωστόσο η σκουάντρα ατζούρα έμεινε όρθια (1-1) και σε τροχιά κορυφής στα προκριματικά. Χαμένη η... Νορβηγία!

«Κορόιδο» μεν, όρθια δε
Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής του όγδοου ομίλου στα προκριματικά του Euro 2016 μεταξύ Κροατίας και Ιταλίας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και δείχνουν πως πάνε χέρι-χέρι στην Γαλλία, με την πρώτη (βασικοί Πράνιτς, Σίλντενφελντ) να διατηρεί το +2 απ’ τους γείτονές μας, οι οποίοι έμειναν μόνοι στη δεύτερη (προνομιούχο) θέση και βρίσκονται στο κόλπο της κορυφής (γοήτρου).

Η εκκίνηση του ματς ήταν όλα τα λεφτά. Διότι στο 7’ ο Σρνα νικήθηκε σε πέναλτι (μετά από κακή εκτέλεση) απ’ τον Μπουφόν και οι γηπεδούχοι (κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με… σβάστικα) έχασαν την ευκαιρία να πάρουν... κεφάλι στο σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, οι Ιταλοί βρήκαν δίχτυα με τον Ελ Σαραουΐ, το οποίο όμως δεν μέτρησε –λανθασμένα- ως οφσάιντ.

Και την ώρα που οι παίκτες του Κόντε διαμαρτύρονταν στον επόπτη για την απόφασή του, οι Κροάτες… συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι, έπιασαν τους αντιπάλους τους στον ύπνο κι αυτή τη φορά ο Μάντζουκιτς νίκησε με κοντινή προβολή τον γκολκίπερ της Γιουβέντους για το 1-0.





Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και τελικά στο 36’ έφτασαν στην πολύτιμη ισοφάριση, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι –αλά Πανένκα- του Καντρέβα. Έτσι διαμορφώθηκε το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα, καθώς στο δεύτερο μέρος μάλλον είδαμε ένα ισορροπημένο ματς όπου κανείς εκ των δύο αντιπάλων δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση να απειλήσει και να ρισκάρει (κι ενώ στην εκπνοή αποβλήθηκε ο Σρνα για τους Κροάτες).

Το αποτέλεσμα αυτό, όμως, δεν το εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου η Νορβηγία. Διότι μένοντας στο 0-0 με το Αζερμπαϊτζάν, απλώς είναι εκ νέου στο -2 απ’ τη δεύτερη θέση (που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση της Γαλλίας) κι ενώ πλέον νιώθει… καυτή την ανάσα της Βουλγαρίας. Γιατί αυτή με τη σειρά της, έστω και με δυσκολία, έκαμψε την αντίσταση της Μάλτας (1-0 με γκολ του Ποπόφ) και παρέμεινε στο… κόλπο της -ρεαλιστικής- τρίτης θέσης, η οποία οδηγεί σε μπαράζ για πρόκριση.


Popov I. Goal Malta 0 - 1 Bulgaria EURO 2016... από goals5

Τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής

Κροατία-Ιταλία 1-1
(11’ Μάντζουκιτς – 36’ πεν. Καντρέβα)

Μάλτα-Βουλγαρία 0-1
(56’ Ποπόφ)

Νορβηγία-Αζερμπαϊτζάν 0-0

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου
1. Κροατία 14
2. Ιταλία 12
3. Νορβηγία 10
4. Βουλγαρία 8
5. Αζερμπαϊτζάν 4
6. Μάλτα 1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: