Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η ώρα του Μέσι και του Καβάνι!!

Δύο από τα φαβορί του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή και Ουρουγουάη, κάνουν πρεμιέρα στη διοργάνωση για τον Β’ όμιλο, με την ομάδα του Λιονέλ Μέσι να έχει σαφώς δυσκολότερο έργο.

Η ώρα του Μέσι και του Καβάνι

Απείρως ευκολότερο είναι το έργο για την Ουρουγουάη του Έντινσον Καβάνι, η οποία θα αναμετρηθεί με την πλέον αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, την Τζαμάικα.

Ουρουγουάη-Τζαμάικα (22:00 - ΣΚΑΪ)

Ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, η Ουρουγουάη κάνει πρεμιέρα στο Κόπα Αμέρικα κόντρα στην Τζαμάικα, πραγματοποιώντας παράλληλα και ένα βήμα προς την επόμενη μέρα, καθώς ο Ντιέγκο Φορλάν μετά από πολλά χρόνια συνεισφοράς δεν θα είναι παρών στην αποστολή των «σελέστε», όπως αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τον Λουίς Σουάρες που δεν έχει εκτίσει ακόμα την τιμωρία που του έχει επιβάλλει η FIFA.

Πλην των δύο μεγάλων ονομάτων, εκτός εθνικής είναι και οι βετεράνοι Ντιέγκο Λουγκάνο, Σεμπαστιάν Αμπρέου και γι’ αυτό το λόγο, ο τεχνικός της ομάδας, Όσκαρ Ταμπάρες θέλησε να αποβάλλει λίγη από την πίεση στα πόδια των παικτών του.

«Έχουμε διαμορφώσει μία ομάδα για το Κόπα Αμέρικα. Δεν μιλάμε για φιλοδοξίες σε αυτό το τουρνουά, αφού έχουμε έρθει μόνο να πάρουμε εμπειρίες», τόνισε ο 68χρονος τεχνικός ο οποίος αναφέρθηκε και στην Τζαμάικα.

«Η Τζαμάικα έχει μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν. Έχουν πολλή ένταση, μεγάλη αποφασιστικότητα και ταχύτητα. Είναι μια διοργάνωση μεταξύ εθνικών ομάδων και δεν υπάρχουν πρωταθλητές στην αρχή».

Από την άλλη μεριά, η Τζαμάικα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης, καθώς εκτός των άλλων έχει κληρωθεί σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

«Θα έλεγα ότι μπορούμε να νικήσουμε μόνο με τις σέντρες, γιατί έχουμε πολύ ψηλή ομάδα ή επειδή η Ουρουγουάη δεν θα βρεθεί σε καλή μέρα. Αν παίξουμε με πειθαρχία, ταχύτητα και μικρά κενά μεταξύ μας, μπορούμε να έχουμε ελπίδες», τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός των Τζαμαϊκανών, Γουίνφριντ Σέφερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες, 4-4-2): Μουσλέρα - Μ. Περέιρα, Γοδίν, Χιμένες, Α. Περέιρα, Ροντρίγκες, Λοντέιρο, Αρέβαλο, Σάντσες, Καβάνι, Ρολάν

Τζαμάικα (Γουίνφριντ Σέφερ, 4-4-2): Μίλερ, Τέιλορ, Μόργκαν, Μαριάπα, Λόρενς - Γουότσον, Μπαρνς, Όστιν, Μακάναφ - Μάτοκς, Μπράουν

Γήπεδο: Regional de Antofagasta

Αργεντινή-Παραγουάη (00:30 - ΣΚΑΪ)

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διοργάνωσης είναι δίχως αμφιβολία Αργεντινή που έχει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά και τον καλύτερο παίκτη, τον Λιονέλ Μέσι.

Οι ελπίδες για το τρόπαιο έχουν στηριχθεί κατά κύριο λόγο πάνω του, όπως και στους Άνχελ Ντι Μαρία και Σέρχιο Αγκουέρο οι οποίοι συνθέτουν ένα καταπληκτικό μείγμα στη μεσοεπιθετική γραμμή.

«Έχουμε έρθει πολύ καλά και πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή διοργάνωση. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ούτε με την προετοιμασία, ούτε με την άφιξη των παικτών. Χωρίς τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να ζήσουμε, αλλά πρέπει να πω ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι η απόδοση», ανέφερε ο γνωστός προπονητής από τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα, Χεράρδο Μαρτίνο ο οποίος αναφέρθηκε και στον προσεχή αντίπαλο της ομάδας, την Παραγουάη.

«Το ποδόσφαιρο της Παραγουάης διακρίνεται για την κυριαρχία του στον αέρα, αλλά αυτή τη στιγμή έχει πολλά περισσότερα. Τους ξέρω πολύ καλά και ξέρω τι μπορούν να κάνουν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυνατότητές τους και να αφοσιωθούμε στις δικές μας».

Όσο για την Παραγουάη που θεωρείται το δυνατό αουτσάιντερ του ομίλου, θέλει να εκμεταλλευθεί τις απουσίες που έχει η Ουρουγουάη, μπαίνοντας «σφήνα» στη δεύτερη θέση.

Όσο για το μόνιμο ζήτημα αντιμετώπισης του Λιονέλ Μέσι, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη από τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Νέλσον Βαλντές.

«Το να μαρκάρεις man-to-man τον Μέσι είναι αδύνατο. Είναι ο καλύτερος. Προτιμώ να παίξω τώρα με την Αργεντινή. Ή θα μας νικήσουν και θα καταλάβουμε που είμαστε ή θα τους εκπλήξουμε. Αφού πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, ας είναι στην πρεμιέρα».

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή (Χεράρδο Μαρτίνο, 4-3-3): Ρομέρο - Ρονκάλια, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο - Μασεράνο, Μπανέγα, Παστόρε - Ντι Μαρία, Αγκουέρο, Μέσι

Παραγουάη (Ραμόν Ντίαζ, 4-5-1): Βιγιάρ - Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μπαλμπουενά, Σαμούδιο - Βαλντές, Ορτίθ, Κάσερες, Μπενίτες, Ορτιγκόθα - Σάντα Κρουζ

Γήπεδο: Estadio La Portada

Τα ματς θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: