Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η Interpol για την «εγκληματική οργάνωση»!

Ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και στην υπόθεση περί «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου κάνει στην εβδομαδιαία έκθεσή της η Interpol.

Η Interpol για την «εγκληματική οργάνωση»

Σε αυτήν γίνεται λόγος για 41 ανθρώπους του αθλήματος που φέρονται να εμπλέκονται, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχει η αναφορά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρώην (πλέον) αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Χριστόφορου Ζωγράφου, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας αλλά και σε ποδοσφαιριστές και παράγοντες της Βέροιας σε ύποπτο για χειραγώγηση παιχνίδι στην ήττα με σκορ 3-0 από τους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε αποσπάσματα από την αναφορά της Interpol:

«Καθώς το διεθνές ποδοσφαιρικό σκάνδαλο της FIFA και η σύλληψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων για αδικήματα διαφθοράς έχει σοκάρει τον αθλητισμό παγκοσμίως, ένα παράλληλο σκάνδαλο που εμπεριέχει την Ελλάδα για ακόμα μια φορά φαίνεται να βρίσκεται στην επιφάνεια.

Την περασμένη εβδομάδα διογκώθηκε, καθώς ακόμα έξι Έλληνες ποδοσφαιριστές κατηγορούνται για στήσιμο αγώνα και απάτη, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορούμενων, συμπεριλαμβανομένων προπονητών και διαιτητών, σε 41.

Σήμερα, ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας και κυπελλούχου Ολυμπιακού, παρουσιάστηκε στο γραφείο του ανακριτή για λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον του και για να δώσει αρχικές απαντήσεις σχετικά με τις πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Την ίδια μέρα, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες εναντίον του για εμπλοκή του στο σκάνδαλο στημένο αγώνων. Και οι δύο κατηγορηματικά διέψευσαν τις κατηγορίες.

Και οι έξι παίκτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες προέρχονται από τη μικρή ομάδα της πρώτης κατηγορίας, τη Βέροια. Φέρονται να είχαν συμφωνήσει μυστικά τον Ιανουάριο του 2013 με τους ιδιοκτήτες της Βέροιας και του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού να λήξει το ματς με νίκη υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων φέρονται να έχουν στοιχηματίσει πάνω σε αυτό το σκορ κερδίζοντας μισό εκατομμύριο ευρώ ο καθένας
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: