Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Με τον Φρανκ Αρνεσεν τέλος στις... ονειρώξεις και τις ψευδαισθήσεις!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Η αγωνιστική περίοδος βαδίζει προς το φινάλε και τα συμπεράσματα για τον φετινό ΠΑΟΚ είναι πλέον ξεκάθαρα, ανεξάρτητα με το τι θα πετύχει στους δύο τελευταίους αγώνες των πλέι οφ. Η ομάδα απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους στόχους της, προδομένος από το μέτριο και λειψό ρόστερ της. Ειδικά, μετά τα Χριστούγεννα, όταν με έναν ανεξήγητο τρόπο έχασε ξαφνικά την ομοιογένειά της, βυθίστηκε στην αγωνιστική ανυπαρξία. Σήμερα παλεύει να κερδίσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ, έχοντας χάσει αμαχητί την πρώτη από τον Παναθηναικό, από τον οποίο ηττήθηκε φέτος και τις τέσσερις φορές που τον αντιμετώπισε.

Αυτό που έβλεπε να έρχεται η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ, ήρθε. Δεν το έβλεπαν μόνο όσοι δεν μπορούσαν να δουν πέρα από το μύτη τους. Κι αυτοί, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, ήταν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Ο Αναστασιάδης, οι συνεργάτες του και οι υπόλοιποι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι παντελώς άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Ξαναλέω, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που απέτυχε 100%, διότι η παραμικρή επιτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα ως προς την ποιότητα του ρόστερ και ίσως κάποιοι στην ΠΑΕ βολεύονταν πάλι με ονειρώξεις και ψευδαισθήσεις.

Από τη μία πλευρά, η γύμνια του ρόστερ φωνάζει, από την άλλη υπάρχει πλέον στον ΠΑΟΚ ένας άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά. Οι ελπίδες έχουν πέσει μοιραία και φυσιολογικά στον Φρανκ Αρνεσεν για τη δημιουργία μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας, με πραγματικά μεγάλους παίκτες. Θέλω να πιστεύω ότι ο Δανός δεν θα υποχρεώσει τον εαυτό του να νιώσει ικανοποιημένος ούτε με “μπαλώματα”, ούτε με μετριότητες σαν αυτές που έχουν κουράσει και έχουν απογοητεύσει εδώ και τρία χρόνια τους φίλους του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι θα κάνουν δύο ματς ακόμη υπομονή για να τελειώσει το μαρτύριο και μετά θα περιμένουν να δουν κινήσεις εντυπωσιακές και ουσιαστικές ταυτόχρονα, με την επιλογή του νέου προπονητή και των παικτών που θα αποκτηθούν από τις μεταγραφές.

Το γεγονός ότι ο Αρνεσεν προσπαθεί να “κλείσει” για προπονητή ένα όνομα όπως ο Λάουντρουπ δείχνει ότι αμέσως τοποθέτησε ψηλά τον πήχη. Το ίδιο ψηλά είναι βέβαιο ότι θα τον τοποθετήσει και για τις μεταγραφές. Αν ακολουθήσει ο Ιβάν Σαββίδης και εάν αυξήσει το μπάτζετ τόσο όσο χρειάζεται για να αποκτήσει επιτέλους ο ΠΑΟΚ μια ποιοτική ομάδα, είναι βέβαιο ότι θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: