Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μποροβήλος: «Football League με 16 ομάδες» (audio)

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και της Super League Γιώργος Μποροβήλος φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στη συνέχεια των πλέι οφ, καθώς και στο αίτημα του Άρη για διεξαγωγή μπαράζ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την συνέχεια των πλέι οφ: «Πλην της πρώτης θέσης, όλα παίζονται και για τον ΠΑΟΚ, και τον Αστέρα Τρίπολης και τον Αστέρα Τρίπολης. Σίγουρα ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση, ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια και ο καλύτερος και ο τυχερότερος θα αναδειχθεί νικητής. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ και όχι τόσο το προσεχές ματς του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού αν έρθει ισόπαλο και το ματς της Τρίπολης θα μετρήσει η θέση στην κανονική διάρκεια».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είχαμε ένα πρωτάθλημα, το οποίο ταλανίστηκε από πολλά προβλήματα. Είχαμε δύο αποχωρήσεις ομάδων, διακοπές για διάφορα γεγονότα. Μέσα από τις δυσκολίες, όμως, αναγεννώνται οι καταστάσεις και νομίζω ότι είναι ευκαιρία το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με νέες προϋποθέσεις, όπως ο αριθμός των ομάδων που θα είναι 16. Θα θέσουμε αυστηρές προϋποθέσεις για να συμμετέχει κάποια ομάδες. Όλα τα προβλήματα που γέννησε αυτή η χρονιά ελπίζω πως θα λειτουργήσουν προς το καλύτερο. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητο το ποδόσφαιρο. Θα φροντίσουμε ως SuperLeagueνα θέσουμε τέτοιες προϋποθέσεις που πραγματικά να υπάρχουν υγιείς ομάδες και όσες έχουν πρόβλημα να περνούν γρήγορα σε κατάσταση οικονομικής εξυγίανσης. Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων, σίγουρα ένας μικρότερος αριθμός θα κάνει καλύτερο το πρωτάθλημα, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση».

Για το ποιον θεωρεί ο ίδιος ιδανικό αριθμό ομάδων: «Μεταβατικά θα πάμε στις 16 που είναι σίγουρα καλύτερος από τις 18. Από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε με ποιες προϋποθέσεις θα πάμε παρακάτω. Είναι ένα αντικείμενο που πρέπει να δουλευτεί συλλογικά και να δούμε, επίσης, με ποιον τρόπο θα διεξάγεται ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Επειδή με ρωτάτε για την προσωπική μου άποψη, γνώμη μου είναι να πάμε αρχικά με 14 και βλέπουμε. Να δούμε στην πράξη πως θα είναι ένα τέτοιο πρωτάθλημα και αν θα προσελκύει το ενδιαφέρον φιλάθλων και χορηγών».

Για την συζητούμενη μείωση των ομάδων στην Football League: «Τα δύο πρωταθλήματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Κατά την προσωπική που άποψη δεν μπορεί η FootballLeagueνα διεξάγεται με δύο ομίλους έχοντας 30 ή 40 ομάδες. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα γεννά παθογένειες. Ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες σε πρώτη φάση θα μπορούσε να κινηθεί σε σωστά πλαίσια».

Για το αίτημα του Άρη: «Πέρα από αυτά που είπαμε σημαντικό ρόλο παίζουν οι κανονισμοί τους οποίους δεν μπορεί κανείς να τους ερμηνεύει και να τους εφαρμόζει κατά το δοκούν. Θα μας πει η νομική υπηρεσία προκειμένου να μην παρεκκλίνουμε από αυτό που είναι νομικά δίκαιο».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μποροβήλος στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: