Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Για ποιόν ζήτησε 12,5 εκ. ο Ολυμπιακός...!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς κοστολογεί ο Ολυμπιακός τους βασικούς του παίκτες.

Για ποιόν ζήτησε 12,5 εκ. ο Ολυμπιακός...
***Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να πουλήσει κάποιον παίκτη του. Με τη διαφορά ότι όχι απλά δεν ξεπουλάει, αλλά και πουλάει πολύ ακριβά.

***Από έγκυρη πηγή, μπορώ να σας πω ότι π.χ. τα λεφτά που απαίτησε ο Ολυμπιακός από τις ομάδες που του ζήτησαν τον Μιλιβόγεβιτς ήταν 12,5 εκ. Ευρώ! Όπως το διαβάζετε: 12,5.

***Δεν ξέρω αν αύριο μεθαύριο ο Ολυμπιακός υποχωρήσει κάπως η, περισσότερο από τις απαιτήσεις του, αλλά το ποσό που ζήτησε ήταν αυτό. Και κατά την γνώμη μου έκανε πολύ καλά! Γιατί όχι;

***Ο Ολυμπιακός μόλις το περασμένο καλοκαίρι πώλησε τον Σάμαρη στην Μπενφίκα με 10 εκ. Ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Μπενφίκα στο χρηματιστήριο της Λισαβώνας.

***Ο Σάμαρης ήταν 25 ετών. Κι είχε μόλις ένα χρόνο καριέρας σε υψηλό επίπεδο, στον Ολυμπιακό. Στον Πανιώνιο έπαιζε προηγουμένως επί τρία χρόνια. Κι ήταν 6 φορές διεθνής μετά το Μουντιάλ, οπότε και πουλήθηκε.

***Ο Μιλιβόγεβιτς είναι 24 ετών. Έχει ήδη δύο χρόνια στην καριέρα του σε υψηλό επίπεδο, στην Άντερλεχτ και στον Ολυμπιακό, έχοντας παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και στις δύο σεζόν. Και πριν την Άντερλεχτ έπαιζε στον Ερυθρό Αστέρα, τη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της Σερβίας. Κι είναι 8 φορές διεθνής.

***Δεν θα μπω σε διαδικασία να ξεχωρίσω ποιος είναι ο καλύτερος, γιατί εμένα μου αρέσει κι ο Σάμαρης. Παραθέτω, όμως, τα δεδομένα, τα στοιχεία. Από τα οποία και προκύπτει ότι αφού πούλησε πριν ένα χρόνο το Σάμαρη με 10 εκ., ο Ολυμπιακός πολύ καλά έκανε και ζήτησε 12,5 τώρα για το Μιλιβόγεβιτς!

***Και αν θέλετε την εκτίμησή μου, άλλα τόσα θα ζητήσει ο Ολυμπιακός για τον Μαζουάκου. Και μίνιμουμ άλλα 8, για να μην πω 10 εκ. θα ζητήσει για τον Ομάρ-λιγότερα για το Νορβηγό επειδή έχει μαζί του μικρότερο συμβόλαιο.

***Κι απολύτως ορθά θα πράξει. Είναι δύο νέα παιδιά, με τεράστια μεταπωλητική αξία, έχοντας ήδη ένα πολύ καλό Τσάμπιονς Λιγκ στα πόδια τους κι ένα νταμπλ, προερχόμενοι από πρωταθλήματα όπως το γαλλικό και το γερμανικό.

***Μωρέ καλά κάνει ο Ολυμπιακός και «κτυπάει». Η Εστουντιάντες γιατί πήρε 9 εκ. Ευρώ για τον Καρίγιο (μηδέν συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής) από τη Μονακό; Η Έβερτον γιατί ζητάει 11 εκ. για τον 28άρη Μιραλάς, χωρίς να έχει μαζί του μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο;

***Τον Μιραλάς, που είναι ένα χρόνο εκτός εθνικής ομάδας του Βελγίου. Και που, προσέξτε το αυτό, ζητάει από την όποια επόμενη ομάδα του-κι από τον Ολυμπιακό το ίδιο- μίνιμουμ 2 εκ. Ευρώ ετησίως. Ενώ ο Μιλιβόγεβιτς, όπως κι ο Μαζουάκου με τον Ομάρ, έχουν προσωπικό κασέ πολύ μικρότερο.

***Δηλαδή, για ένα τετραετές συμβόλαιο η μεταγραφή τους θα πάει, σε συνολικό κόστος, πολύ πιο κάτω από του Μιραλάς… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: