Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Παρουσίασε Πιάτσα ο Ολυμπιακός!!

Έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να επαναφέρει το βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στην κορυφή εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Πιάτσα, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα και επίσημα απ’ τους «ερυθρόλευκους».

Παρουσίασε Πιάτσα ο Ολυμπιακός
Να σηκώσει τίτλους με τον Ολυμπιακό θέλει ο Ρομπέρτο Πιάτσα, όπως τόνισε στην επίσημη παρουσίαση του απ’ τους «ερυθρόλευκους».

Ο νέος τεχνικός της ανδρικής ομάδας μίλησε για τους υψηλούς στόχους που θέλει να ικανοποιήσει, ενώ σχολίασε και το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

Τον λόγο αρχικά πήρε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία καλωσόρισε τον Ιταλό τεχνικό, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο τιμ μάνατζερ Νίκος Μαντούβαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

«Καλωσορίζουμε τον κύριο Ρομπέρτο Πιάτσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είχαμε πολλές εισηγήσεις από πολλούς μάνατζερ όσον αφορά την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού όλο αυτό το διάστημα. Η διοίκηση του συλλόγου μας αποφάσισε ότι το προφίλ του κυρίου Πιάτσα είναι το ιδανικό για να καλύψει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Δουλεύουμε καθημερινά για να καλύψουμε τις τέσσερις θέσεις που εκκρεμούν στο ρόστερ της ομάδας. Στα μέσα της εβδομάδας περιμένουμε τον Μπόζινταρ Τσουκ προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Μιλάμε με αρκετούς παίκτες και είμαστε κοντά σε συμφωνίες για να καλύψουμε τις υπόλοιπες τρεις θέσεις. Εγώ θέλω από τη μεριά μου να ευχηθώ στον κ. Πιάτσα, καλή επιτυχία, να είναι σιδεροκέφαλος για να μπορεί να αντιμετωπίζει και τις δικές σας καλοπροαίρετες κριτικές», ήταν η τοποθέτηση του κ. Νίκου Μαντούβαλου.

inner

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ρομπέρτο Πιάτσα ο οποίος αρχικά ανέφερε: «Καταρχήν θέλω να απολογηθώ γιατί για εμένα είναι δύσκολο να μιλήσω ελληνικά αυτή τη στιγμή. Σε 2-3 μήνες θα μπορώ να πω ορισμένες λέξεις όπως “καλημέρα, καλησπέρα”. Για μένα είναι ευχαρίστηση και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε μια από τις πιο μεγαλύτερες ομάδες της ιστορίας του βόλεϊ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει πολύ μεγάλοι προπονητές όπως ο Μοντάλι, ο Μπερούτο. Εγώ είμαι νέος, όχι στην ηλικία αλλά σαν προπονητής. Προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες και όχι για τον εαυτό μου, γιατί όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι μου αρέσει να μιλάω μέσα στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για τους προσωπικούς του στόχους αλλά και τους στόχους του Ολυμπιακού είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει μόνο ένα στόχο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα κερδίσουμε όλα».

Για το αν είναι φήμες ότι κάνει σκληρές και πολύωρες προπονήσεις: «Είναι φήμες! Και στην Πολωνία με ρώτησαν το ίδιο. Μπορείτε να μιλήσετε με τους παίκτες για να σας πουν. Ρωτήστε και τον Ντίμα Φιλίποφ που ήμασταν μαζί στην Πολωνία. Είμαι προπονητής για το κλαμπ όχι για τους παίκτες. Για μένα είναι σημαντικό να έχω καλή σχέση με το προσωπικό που αποτελεί την οικογένεια. Ο Ολυμπιακός για μένα είναι μεγάλη οικογένεια».

Πόσες ώρες προπόνησης κάνει την μέρα: «Όσες ώρες χρειάζεται η ομάδα για να παίξει καλό βόλεϊ».

Για το αν μίλησε με προπονητές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό: «Μίλησα μόνο με τον φίλο μου Ντανίλο Ντανιόλι. Γιατί για μένα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Ήμουν εδώ δυο μέρες και κατευθείαν αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό. Μετά άκουσα από τον Μοντάλι ότι συμφώνησε μαζί μου σε αυτή την επιλογή».

Αν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με την περίπτωση του Μπόμπι Γιορντάνοφ: «Έχουμε μιλήσει μαζί του και πρέπει να πάρουμε την απόφαση, αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα. Η καλή απόφαση δεν είναι μόνο για τον Μπόμπι και για εμένα αλλά πρέπει να είναι καλή απόφαση για την ομάδα. Εκτιμώ ότι σε 10 μέρες το πολύ θα έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ»

inner

Για το αν έχει σχηματίσει κάποια εικόνα για τους παίκτες: «Η εντύπωση για τους παίκτες θα είναι σημαντική όταν τους δω στο γήπεδο. Από πριν τους γνωρίζω τους παίκτες, αλλά θέλω να μάθω τον χαρακτήρα τους. Μπορείτε να μου κάνετε αυτή την ερώτηση μια εβδομάδα μετά την έναρξη της προετοιμασίας».

Ήταν δύσκολο να αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα: « Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να έρθω στην Ελλάδα. Δεν άλλαξε τίποτα η κατάσταση. Είμαι σίγουρος και ήμουν και πριν. Ξέρω ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη τώρα είναι πολιτικό. Ίσως η κυρία Μέρκελ να νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα είναι σημαντική όπως η Ιταλία, η Ιταλία είναι σημαντική όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία. Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά οι άνθρωποι εδώ θέλουν να αλλάξουν κάτι. Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση μου είναι σωστή».

Υπάρχει πίεση από τον κόσμο γιατί ο Ολυμπιακός πήρε ένα τρόπαιο την περσινή σεζόν: «Μου αρέσει να ζω υπό πίεση. Πρώτος εγώ πιέζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Μετά πιέζω τους αθλητές να έχουν το μυαλό τους 100% στην προπόνηση και αν αυτό συμβεί δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα κατά τη διάρκεια του αγώνα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: