Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο Πάρντο και το «πρόβλημα» στα στόπερ!

To sport-fm.gr καταγράφει τις πρώτες εντυπώσεις για τον Κολομβιανό εξτρέμ του Ολυμπιακού. Η λειψανδρία στην άμυνα αναγκάζει τον Σίλβα να πάει στο τουρνουά της Τουρκίας με τους «μπακ απ».

Ο Πάρντο και το «πρόβλημα» στα στόπερ

Αφιόν Καραχισάρ: Αλέξης Βιρβίλης

Δηλαδή ένας διεμβολιστής, ένας "δαίμονας" από τα δεξιά που παρά το κορμί... μποξέρ που διαθέτει, έχει την ταχύτητα και την ευλυγησία να δημιουργεί κινδύνους και προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις. Και κάτι εξίσου σημαντικό: Ο Σίλβα τον ζήτησε γιατί είναι και ένα εξτρέμ που σκοράρει. Δεν είναι μόνο δημιουργός. Έχει και εκτελεστικές ικανότητες.

Το πρωί της Δευτέρας ο Πάρντο έπαιξε στο διπλό και συμμετείχε κανονικά στις ασκήσεις τακτικής και επίθεσης - άμυνας. Ποια η πρώτη εντύπωση από 90 λεπτά προπόνησης; Οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό είδαν έναν παίκτη που πραγματικά την "έχει" την θέση. Είναι κλασικός δεξιός εξτρέμ. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όταν πάρει την μπάλα. Τον "αισθάνεται" με λίγα λόγια ο αντίπαλός του. Έβαλε και το πρώτο του γκολ με το "καλημέρα". Σίγουρα οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές. Υπομονή όμως. Δεν γίνεται να βγουν συμπεράσματα από μία 90λεπτη παρουσία σε μία προπόνηση. Μία πρώτη εικόνα ναι, αλλά συμπεράσματα όχι.

Στο φιλικό της Τρίτης με την Φενέρμπαχτσε στο "Sports Complex" θα τον χρησιμοποιήσει ο Σίλβα. Άλλωστε, δείχνει ο Κολομβιανός ότι είναι μια χαρά από πλευράς φυσικής κατάστασης, καθώς έκανε κανονικά προετοιμασία με την Μπράγκα. Η συνέχεια επί της οθόνης λοιπόν...

Ο μεγάλος "πονοκέφαλος" πάντως για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν είναι άλλος από τα ξαφνικά προβλήματα που έχουν προκύψει με τα στόπερ. Μόνο οι Αυλωνίτης και Βούρος είναι διαθέσιμοι. Ο Σιόβας δεν προπονείται εδώ και τρεις μέρες, ενώ ο Μποτία είναι στην Αθήνα με θλάση. Μέχρι και ο πιτσιρικάς Ρέτσος που ανέβηκε άρον-άρον στην Τουρκία, εγκατέλειψε στην προπόνηση της Δευτέρας.

Από εκεί δηλαδή που είχε να λύσει το πρόβλημα στο γκολ, καλείται τώρα στο τουρνουά της Τουρκίας να βρει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας... Και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο όπου θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

* Γκρίνιαζαν οι παίκτες το πρωί για το χορτάρι του προπονητικού κέντρου στο Αφιόν Καραχισάρ. Ξερό και σκληρό το χαρακτήριζαν. "Καμία σχέση με το Ζέεφελντ", έλεγαν συγκεκριμένα. Ήδη αρκετοί νοσταλγούσαν το προπονητικό κέντρο στην Αυστρία.

* Για πρώτη φορά ανέβασε "στροφές" ο Σίλβα χθες στα... λόγια. Δεν άντεξε να βλέπει στην άσκηση επίθεση - άμυνα να κάνουν μόνο πασούλες οι επιτιθέμενοι που είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: