Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Βίτορ: «Υπάρχουν άλλα δεδομένα φέτος»

Για την περσινή χρονιά του ΠΑΟΚ και το γεγονός πως είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν νωρίτερα τις υποχρεώσεις τους μίλησε ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα πρέπει να μάθει από τα λάθη της.

Βίτορ: «Υπάρχουν άλλα δεδομένα φέτος»
Από τα περσινά του λάθη πρέπει να μάθει ο ΠΑΟΚ, αφού φέτος καλείται να ξεκινήσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις του, όπως δήλωσε ο Μιγκέλ Βίτορ.

Ο Πορτογάλος στόπερ τόνισε πως στον «Δικέφαλο του Βορρά» πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων που θα έχουν, καθώς μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού πίστεψαν ότι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου

Για το αν ξεκουράστηκε: «Θα ήθελα να ήταν λίγο παραπάνω... Απόλαυσα για λίγο τη χώρα μου, είδα τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά ήταν λίγες μέρες. Έχουμε ένα σημαντικό ματς και έπρεπε να ξεκινήσουμε νωρίς».

Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πως τα αντιμετωπίζουν: «Όπως κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ανεξάρτητα αν έρχεται νωρίς, ουσιαστικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Πρέπει να τα δούμε ως σημαντικά παιχνίδια καθώς μέσα από αυτά θα φτάσουμε στους ομίλους του Europa League. Χρειάζεται συγκέντρωση».

Για το πρόσωπο της ομάδας πέρσι: «Ξεκινήσαμε καλά, όμως στη συνέχεια όλα άλλαξαν. Ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις. Οι περισσότεροι ρίχνουν την ευθύνη στην άμυνα. Με ενοχλεί το ότι τερματίσαμε στην τελευταία θέση».

Για τις διαφορές με τις προηγούμενες προετοιμασίες: «Πέρσι ξεκινήσαμε 1,5 μήνα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι και τώρα ξεκινήσαμε τρεις εβδομάδες πριν από το πρώτο μας παιχνίδι. Υπάρχουν άλλα δεδομένα φέτος. Θέλει συγκέντρωση»,

Για το σύστημα με τρεις αμυντικούς: «Ίσως σε τρία ή τέσσερα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία το σύστημα αλλά ο τρόπος που κινείσαι αλλά ο τρόπος που κινείσαι μέσα στο γήπεδο με αφορμή το σύστημα. Θέλουμε χρόνο για να το απορροφήσουμε. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, να παίζουμε με δύναμη».

Για το τι τον δίδαξε η περσινή σεζόν: «Όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, πιστέψαμε ότι θα γίνουμε πρωταθλητές... Αυτό είναι καλό μάθημα. Μετά από κάθε νίκη πρέπει να είσαι προσγειωμένος και να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι που έχεις να δώσεις και όχι αυτό που μόλις κέρδισες».

Για την συνεργασία με τον Ρικάρντο Κόστα: «Η συνεργασία μας έχει βελτιωθεί διότι πλέον έχουμε γνωριστεί όσον αφορά τις κινήσεις μας στο γήπεδο. Πέρσι ήρθε σε μια στιγμή που η ομάδα δεν ήταν καλά και εκείνος προερχόταν από ένα πρωτάθλημα με πιο χαμηλές ταχύτητες».

Για τον αμυντικό Τούντορ και αν βοηθάει: «Ναι, για μας τους αμυντικούς. Μας έχει μιλήσει στα πράγματα που θέλει, στον τρόπο σκέψης για τη θέση . Μας έχει εξηγήσει αυτά που θέλει και στον τρόπο με τον οποίο αμυνόμαστε, αλλά και στο θέμα της μεταγραφής της μπάλας στην μπροστινή γραμμή».

Για το μέλλον του Λούκας: «Είναι φίλος μου και καλός παίκτης. Δεν ξέρω τι θα συμβεί , αυτό είναι θέμα που αφορά εκείνον και την ομάδα. Θα χαρώ αν μείνει, θα του ευχηθώ καλή επιτυχία αν φεύγει. Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους του. Όταν θέλει εκείνος να πει κάτι, θα το κάνει». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: