Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Υποτίθεται ότι υπάρχει άμυνα και είναι του ΠΑΟΚ!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το πρώτο δυνατό τεστ του ΠΑΟΚ, κόντρα στην Μπόχουμ και αναρωτιέται πόσο έτοιμος θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη για το Europa League.

Υποτίθεται ότι υπάρχει άμυνα και είναι του ΠΑΟΚ
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι αμυντικό, αλλά, επιμένοντας σε όσα ΔΕΝ μπορεί να κάνει ο Ρικάρντο Κόστα ή όσα λίγα προσφέρει παρά την εμπειρία του, και το βαρύ του βιογραφικό (και το συμβόλαιο του 1,2 εκ. ευρώ) θα καταντήσουμε γραφικοί. Ή θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιμένουμε και να συμβιβαστούμε με αυτό που προσφέρει ή θα κάνουμε το σταυρό μας αναμένοντας τη βελτίωση.

Αλλά…

Σε μια εβδομάδα από τώρα, η ομάδα θα αφήσει την Ολλανδία και θα πάει για το Ζάγκρεμπ. Μια εβδομάδα ακόμη προπονήσεων και ένα δυνατό φιλικό για να γίνουν βελτιώσεις ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα.

Ο Τούντορ θα κάνει τις επιλογές του με την Ντνιέπρ και μαζί πρόβα τζενεράλε, ενόψει της Λοκομοτίβα. Που μάλλον δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη Μπόχουμ, και πολύ περισσότερο με την Ντνιέπρ.

Ωστόσο, είναι θέμα ημέρας, αν επικρατήσει η απερισκεψία και υποτιμηθεί ο αντίπαλος είναι λογικό να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Για να μη φτάσει λοιπόν σε σημείο να συζητά τέτοιου είδους καταστάσεις, προφανώς θα γίνουν διορθωτικές προπονήσεις, ο Τούντορ θα βγάλει ομάδα που θα στηρίξει την προοπτική της αναγκαίας πρόκρισης κόντρα στους συμπατριώτες του και μάλλον θα είναι αφοσιωμένος στην αμυντική λειτουργία. Αλλωστε κάπου εκεί φαίνεται ότι εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και, όπως και να το κάνουμε, αν πρέπει μια ομάδα να στηριχθεί σε ένα τομέα, αυτός είναι η άμυνα και μετά έπονται όλα τα άλλα.

Ειδικά όταν το ζητούμενο είναι αποτέλεσμα πρόκρισης και όχι να δείξει πόσο φαβορί είναι έναντι του αντιπάλου.

Με το χρόνο να είναι πάντα ο εχθρός που τα ανατρέπει όλα και με την τύχη να μην είναι στο πλευρό του, αν κρίνουμε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αθανασιάδη, μετά από δύο αυτογκόλ με τη Μπόχουμ, οι ποδοσφαιριστές θα δουλέψουν σε σκληρό ασκησιολόγιο για την άμυνα, μήπως και προλάβουν τα χειρότερα.

Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ που είδαμε χθες, να κρατήσουμε ορισμένα θετικά, που έχουν να κάνουν με το γκολ, το οποίο ήταν δυσεύρετο πριν από λίγο καιρό. Με μερικές καλές στιγμές από ποδοσφαιριστές που δείχνουν κυρίως τη διάθεση να παίξουν καλύτερα για την ομάδα του.

Στο σύνολό του, από τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί κανείς να έχει μεγάλες απαιτήσεις, αυτή την περίοδο και με ομάδα που δεν έχει διαφορές από την προηγούμενη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: