Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο Παναθηναϊκός σχεδιάστηκε κόντρα στο ρεύμα!!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για τη σειρά υπερβάσεων του «τριφυλλιού», που έχει συμπληρώσει σχεδόν ρόστερ ενώ η Ελλάδα ακροβατεί ανάμεσα σε ευρώ ή δραχμή.

Ο Παναθηναϊκός σχεδιάστηκε κόντρα στο ρεύμα

Μένουν μία-δύο προσθήκες, ίσως, οι οποίες θα προσωποποιηθούν στη συνέχεια της προετοιμασίας και μάλλον προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Πέρα από τη χρονική συνέπεια, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία ακόμη υπέρβαση. Τα χρήματα που δαπάνησε, μέχρι στιγμής, σε μία εποχή που ουδείς στην Ελλάδα μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια ποιο θα είναι το νόμισμα από Δευτέρα, μόνο ως τέτοια μπορούν να χαρακτηριστούν. Επί αγωνιστικών ζητημάτων θα γίνει κουβέντα κάποια άλλη στιγμή, μια και υπάρχουν παράμετροι άξιες ανάλυσης όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν στο «τριφύλλι». Το κενό που άφησε στο κέντρο άμυνας ο Γκόρντον Σίλντενφελντ καλύφθηκε μ΄ έναν αθλητή ποιοτικό, ο οποίος αν δεν είχε πρόβλημα υγείας προ ετών θα βρισκόταν στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη.

Ο Σέρχιο Σάντσες σύναψε συμβόλαιο διπλό του Κροάτη, με τη μεταγραφή του να ολοκληρώνεται μέσα στην κρίση και την αβεβαιότητα που υφίσταται εδώ και δύο εβδομάδες περίπου στη χώρα! Ο Μάικλ Εσιέν, ουσιαστικά, αποτέλεσε την προσθήκη που έβγαλε τον Παναθηναϊκό από το δικό του Μνημόνιο. Μόνο και μόνο οι δύο αυτοί παίκτες κοστίζουν δύο εκατομμύρια το χρόνο και ίσως λίγα περισσότερα. Για μία εποχή που παίζεται το εθνικό νόμισμα, οι τράπεζες είναι κλειστές και γενικότερα παρατηρείται στάση εμπορίου, η διοίκηση του Παναθηναϊκού επένδυσε σε ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν τη διαφορά την επόμενη περίοδο. Ακόμη και τα χρήματα που δόθηκαν για Λουντ και Τελάντερ δεν είναι λίγα για τα δεδομένα της στιγμής.

Μαζί με τους Καλτσά και Βέμερ, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει τη θέση πληγή της ομάδας πέρυσι, μέσα σε σφιχτό χρονικό διάστημα οι «πράσινοι» ενίσχυσαν το δυναμικό τους με εμπειρία, ποιότητα, νιάτα, προοπτική, αλλά και μπόλικο χρήμα. Μόνο και μόνο να σκεφτεί κανείς που βρισκόταν προ δύο ετών ο Παναθηναϊκός! Οι κινήσεις αυτές δείχνουν δίψα για διάκριση στην Ευρώπη, μετά από μία χρονιά που πρέπει να ξεχαστεί και να περάσει ανεπιστρεπτί, και ξεκάθαρο στόχο στην Ελλάδα το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το σημαντικό θα είναι οι επενδύσεις αυτές να προστατευθούν και να ελαχιστοποιηθεί το, πάντοτε υπαρκτό, περιθώριο αποτυχίας. Αυτό μοιάζει να είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος με τη σειρά του έχει πλέον το know how για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του ρόστερ. Κάτι που την περασμένη σεζόν δεν συνέβη όχι στον απόλυτο, αλλά σε οριακά ικανοποιητικό βαθμό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: