Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Με αυτά τα στόπερ, δεν πάει πουθενά ο ΠΑΟΚ!

O Kώστας Μιαούλης γράφει για τον ΠΑΟΚ, που θέλει πολλούς κι όχι έναν στην άμυνα, αλλά και για την θετική συνεργασία του Λούκας με τον Φακούντο Περέιρα.

Με αυτά τα στόπερ, δεν πάει πουθενά ο ΠΑΟΚ
Κατανοώ την κούραση από μια επίπονη προετοιμασία. Κατανοώ και το έχω γράψει, πως είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί μέσα σε λίγες ημέρες σε ένα σύστημα που θέλει πολλή δουλειά στη λειτουργία του. Όμως, τους ποδοσφαιριστές που καλούνται να παίξουν σε αυτόν τον σχηματισμό, τους έχουμε ξαναδεί.

Δεν πιστεύω πως ο Ρικάρντο Κόστα μπορεί να σταματήσει τις γκάφες, ούτε πως ο Βίτορ θα γίνει ξαφνικά επαρκής για να μπορεί να συμμαζεύει την κατάσταση πίσω. Όσο για το αν ο Τζαβέλλας μπορεί να παίξει 3ο στόπερ, κάθε συζήτηση περιττεύει. Ο Τούντορ, αν δεν θέλει να ζήσει και αυτός τραγικές στιγμές, όπως οι προκάτοχοι του, θα πρέπει να απαιτήσει την προσθήκη, τουλάχιστον δύο αμυντικών που να "στρίβουν". Μπορεί να επικαλεστεί κανείς την κόπωση από την προετοιμασία, αλλά τα τραγικά ατομικά λάθη, αποτελούν απλά συνέχεια από πέρσι και δε νομίζω, πως αυτό πρόκειται ν' αλλάξει.

Πραγματικά θεωρώ ακατανόητο, πως μπορεί ο Άρνεσεν, που έζησε και τα χάλια του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ αλλά και ο Τούντορ, να μην βλέπουν πως το πράγμα στην άμυνα φωνάζει. Δεν έχει να κάνει με το σχήμα μόνο αυτό το χάλι, αλλά και με τα πρόσωπα. Εκτός αν θεωρεί κάποιος πως και με δύο στόπερ ο ΠΑΟΚ, μπορεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά στην άμυνα. Όσο και να σκεφτώ, δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου, ποδοσφαιριστή που να έχει την γκάφα «ψωμοτύρι» όπως ο Ρικάρντο Κόστα, από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ αν δεν μπορέσει να βρει δύο αμυντικούς της προκοπής, θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Στα θετικά τώρα. Ο Λούκας είναι παίκτης με ποιότητα και με ένα τέτοιο στήριγμα, ο Φακούντο Περέιρα, μπορεί να βρει έναν πολύ καλό συνεργάτη, σε οποιοδήποτε σχήμα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Ισπανός, θέλει να παραμείνει στην ομάδα, αλλά για το αν έχει ποιότητα δεν χωράει συζήτηση. Ο Μακ τακτικά προσπάθησε να καλύψει σωστά την πλευρά του, ενώ και στα δύο ματς του «Δικεφάλου» του Βορρά, μου έχει κάνει θετική εντύπωση με την πρόοδο του, ο Πέλκας που πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει. Όσο καλά και αν αρχίσει να λειτουργεί ο ΠΑΟΚ επιθετικά όμως, το πρόβλημα της άμυνας, αν δεν λυθεί, θα καταβάλλει ψυχολογικά την ομάδα και θα της στερεί πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: