Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνος ο Σάντσες!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει στο SportDog το επίσημο ντεμπούτο του Ισπανού στόπερ που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπριζ με την αποβολή του! Έσωσε ο Παναθηναϊκός, ο κακός και προβληματικός Παναθηναϊκός, την πρώτη παρτίδα με την Μπρυζ όταν αποβλήθηκε ο Σάντσες!!! Με δέκα παίκτες και την είσοδο στο δεύτερο ημίχρονο των Λαγού, Τριανταφυλλόπουλου ένας άλλος Παναθηναϊκός έκλεισε κάθε χαραμάδα στην άμυνα. Και πήρε τη νίκη 2-1 σ΄ ένα ματς που θα μπορούσε άνετα να …ξεκινήσει με 2-0 υπέρ των Βέλγων.
Χωρίς τον Ισπανό σέντερ μπακ που είναι επικίνδυνος και καταστροφικός για την ομάδα του ο Γιαννάκης Αναστασίου υποχρεώθηκε να παίξει με τη σίγουρη και ανεγνωρισμένη αγωνιστική συνταγή που εφάρμοζε η εθνική ομάδα επί Ρεχάγκελ. Άμυνα ενεργητική, όχι παθητική, και ό,τι πάρουμε όταν βρούμε μπόσικο τον αντίπαλο, ο οποίος στο μεταξύ θα έχει σκυλιάσει, θα έχει εκνευριστεί επειδή απέναντι σε συμπαγή άμυνα δεν βρίσκει τρύπες ελεύθερες. Και πηγαίνει τζάμπα η υπεροχή του και η επιθετική του δραστηριότητα.
Το εύκολο είναι η αμυντική τακτική του Παναθηναϊκού όπως την είδαμε στο β΄ μέρος. Το δύσκολο, στην πραγματικότητα αυτό που δεν μπορεί ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός, είναι να παίζει το πάνω-κάτω. Να κυνηγάει το γκολ χωρίς να εκτίθεται αμυντικά. Να είναι, δηλαδή, η ομάδα της κυριαρχίας, της πρωτοβουλίας, της εξουσίας. Δεν διαθέτει τέτοιους παίκτες ο Παναθηναϊκός για να σιγουρεύει το αποτέλεσμα όπως μία ομάδα που βγαίνει στο γήπεδο για να έχει αυτή τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.

 ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει με τον Λουκ Στιλ στον Παναθηναϊκό, έχει το ρεπορτάζ ο apodytiriakias.gr

Σα να τα μάσησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού για το τι ακριβώς συμβαίνει, κι αν πράγματι κάτι συμβαίνει, με τον Άγγλο τερματοφύλακα Στηλ. Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με την Μπρυζ είπε ότι ο παίκτης είναι τραυματίας, ότι δεν έχει πρόβλημα, ότι έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, ότι είναι έτοιμος να παίξει, να ανταποκριθεί στο παιχνίδι.
Γιατί άλλα πράγματα φτάνουν στα αυτιά μου. Για άλλο λόγο δεν ξεκίνηση με την Μπρυζ κι όχι επειδή δεν ήταν 100% έτοιμος από τραυματισμό. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει οικονομικό πρόβλημα με τον Βρετανό. Ότι δεν είναι ικανοποιημένος, ότι δεν έχει πληρωθεί, ότι άλλα περίμενε, ότι άλλα του είχαν υποσχεθεί.
Το σίγουρο είναι πως ο Στηλ δεν έχει πρόβλημα τραυματισμού. Ο παίκτης πραγματικά έχει διαψεύσει με την απόδοσή του στο γήπεδο όλους εκείνους που δικαιολογημένα ίσως τον είχαν αμφισβητήσει όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Το παλληκάρι και δικαίωσε τη μεταγραφή του και με τις σταθερές του εμφανίσεις έχει εντυπωσιάσει.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: