Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Παιδιά, καλώς ήρθατε στον κόσμο των μεγάλων…!!

Οι 17χρονοι και 18χρονοι υποψήφιοι μπασκετμπολίστες το έφεραν βαρέως μετά τις δύο ήττες στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου…
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Παιδιά, καλώς ήρθατε στον κόσμο των μεγάλων…
Εχασαν δύο ματς μέσα από τα χέρια τους κι επειδή όλοι τους χρησιμοποιούν το facebook, διάβασαν κάθε είδους σχόλιο… Υπήρχαν και κάποιοι που έσπευσαν να τους στηρίξουν γιατί έβαλαν μπροστά την ηλικία των μικρών, οι περισσότεροι όμως έκραξαν…

Εννοείται πως η κριτική χρειάζεται και όποιος δεν τη δέχεται πρέπει να καθίσει σπίτι του. Κι αυτό γιατί τα ίδια τα νεαρά παιδιά μπήκαν από νωρίς στη διαδικασία του πρωταθλητισμού, είχαν όλα τα οφέλη που δίνει το μπάσκετ, άρα θα έχουν και τις συνέπειες των πράξεών τους. Οχι μόνο στα καλά, αλλά και στα άσχημα.

Οπως, λοιπόν, μετά τις δύο ήττες βρέθηκαν στο στόχαστρο, έτσι τώρα μετά τις δύο νίκες αποθεώνονται. Κανονικά, όσο τους ενόχλησε η κριτική στις δύο ήττες, πρέπει να μην τους αρέσει και η αποθέωση στις δύο νίκες… Αυτό όμως απαιτεί ισορροπία όχι μόνο από τους 18χρονους, αλλά και από τους υπόλοιπους. Στην Ελλάδα όμως στις νίκες οι παίκτες και οι προπονητές είναι ήρωες και στις ήττες άσχετοι ή ανίκανοι.
Ετσι είναι η ζωή κι έτσι θα είναι η ζωή για όσα παιδιά καταφέρουν να μπουν σε διαδικασία πρωταθλητισμού από εδώ και στο εξής… Μπήκαν πιο νωρίς στον κόσμο των μεγάλων, που δεν είναι αγγελικά πλασμένος και θα είναι γεμάτος εμπόδια και κακία… Ο δυνατός θα επιβιώσει και θα προχωρήσει, ο αδύνατος θα μείνει με το παράπονο και θα ψάχνει για εχθρούς.
Πάμε παρακάτω όμως. Κρατάμε τη μεγάλη νίκη, την μεγάλη εμφάνιση και την εκπληκτική παρουσία του κόσμου, που τραγουδούσε για 40 λεπτά για την Εθνική και την Ελλάδα. Την άμυνα για σεμινάριο του Σκουλίδα στον Κορκμάζ, την κατά κράτος επικράτηση του Παπαγιάννη επί του Γιουρτσεβέν, την ηγετική παρουσία του Χαραλαμπόπουλου με το παραλίγο τριπλ νταμπλ και την ασίστ βγαλμένη από το ΝΒΑ, την ενέργεια που έδωσε ο Δίπλαρος, ο Μουράτος και ο Λούτζης… Και βέβαια πήρε άριστα και το προπονητικό τιμ, που εξαφανισε τους Τούρκους από το παρκέ.
Η Εθνική, λοιπόν, σε ένα ματς δίχως αύριο έμεινε ζωντανή και πλέον θέλει νίκη επί της αδιάφορης Ρωσίας για να προκριθεί. Η δουλειά δεν τελείωσε ακόμα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έπαιζε για τη ζωή της. Αν έχανε, πιθανότατα έλεγε αντίο… Και μόνο γι αυτό, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι όσοι αποτελούν την Εθνική κάτω των 18… Τα υπόλοιπα, θα τα πούμε στην πορεία.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: