Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Έγκλημα αν δεν αποκλείσει αυτήν την Μπριζ!!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης παρακολούθησε την πρεμιέρα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο βέλγικο Πρωτάθλημα και γράφει στο sport-fm.gr τους λόγους για τους οποίους η πρόκρισή του επιβάλλεται.

Έγκλημα αν δεν αποκλείσει αυτήν την Μπριζ!

Το σημαντικό αβαντάζ τους είναι πώς θα έρθουν στην Αθήνα για τον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου με δύο επίσημα παιχνίδια, την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» δεν έχουν κανένα. Αμφότερα τα έχασαν: 1-0 από τη Γάνδη στο Σούπερ Καπ Βελγίου και 2-1 από τη Σιντ Τρουίντεν, με ανατροπή, στην πρεμιέρα της Pro League. Η πώληση του γκολκίπερ Μάθιου Ράιαν στη Βαλένθια αποδυνάμωσε την Μπριζ, ωστόσο ο Σεμπαστιέν Μπρουζές δείχνει έτοιμος ν΄ αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία καριέρας που του παρουσιάστηκε. Κόντρα στη Σιντ Τρούιντεν κράτησε το «μηδέν» στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, δεχόμενος μεγάλη πίεση στο αρχικό 25λεπτο.

Έδειξε σημαντικά αντανακλαστικά, παρά το γεγονός πώς δεν έχει στο ενεργητικό του γεμάτες σεζόν. Δίχως τον Μπρουζές το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα «καναρίνια» βρήκαν χώρους στο αδύναμο κέντρο άμυνας της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, σκόραραν στο 13΄ από στημένη φάση αλλά το γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε, ενώ μέσα σε είκοσι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να σκοράρουν δις και να πάρουν μία σπουδαία νίκη στην επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε κανένα από τα δύο γκολ της Σιντ Τρουίντεν, πάντως, δεν φέρει ευθύνη ο Μπρουζές.

Στο πρώτο ναι μεν στρώνει την μπάλα στον Ρούμπεν (57΄ στο 1-1) από απόκρουση όμως κάτι άλλο δεν μπορούσε να κάνει με τα στόπερ του ν΄ απουσιάζουν, ενώ το δεύτερο το «τρώει» από τα τριάντα μέτρα και σουτάρα στο αριστερό «Γ» του Εντμίλσον Τζούνιορ (2-1 στο 74΄). Ο Κουλς κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ντουάρτε, ο οποίος έρχεται από τραυματισμό και προφυλάχθηκε. Λογικά στη «Λεωφόρο» ο διεθνής Κοσταρικανός – αποβλήθηκε στο περυσινό ματς Μουντιάλ με την Ελλάδα – θα είναι βασικός. Δύσκολο το ίδιο να συμβεί και με τον Σινάν Μπολάτ. Ο Τούρκος μπήκε στην αποστολή στο «Στάγιεν», αλλά πρώτον δεν είναι έτοιμος και δεύτερον ο Μπρουζές εγγυάται μία αξιοπρεπή κάλυψη στη θέση του πρώτου γκολκίπερ.

Αν κάτι μπορεί να προσμετρά ως θετικό ο Πρεντόμ είναι το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα που έφερε εμπρός στο σκορ την ομάδα του (0-1 στο 28΄ με τον Ντε Σούτερ), από ασίστ από τα δεξιά του αριστερού στόπερ (!) Ντίον Κουλς, και το δοκάρι του Ντιαμπί στο 32΄, προ κενής εστίας σχεδόν, στο οποίο θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» ένα παιχνίδι που δεν ήταν καν καλή η ομάδα του. Ο Ραφαέλοφ μπήκε αλλαγή κι έκανε πιο επικίνδυνη την Κλαμπ Μπριζ. Παίζει για μία θέση στα άκρα του 4-3-3 του Πρεντόμ στην Αθήνα, εκεί που θα υπάρχει σίγουρα ο Φάνακεν που δεν αγωνίστηκε με τη Σιντ Τρουίντεν λόγω τιμωρίας. Άλλο πράγμα τα εγχώρια ματς και διαφορετικό τα ευρωπαϊκά.

Η περυσινή Μπριζ έφτασε ψηλά στο Γιουρόπα Λιγκ, από το οποίο έμεινε έξω με μία ήττα. Στην παρούσα φάση έναν κανονικό Παναθηναϊκό δεν μπορεί να τον τρομάξει. Αρκεί τα κουσούρια της ελληνικής ομάδας και ορισμένα λάθη του προπονητή, τα οποία κόστισαν τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης πέρυσι τέτοιον καιρό, να μην επαναληφθούν. Η Κλαμπ Μπριζ είναι αναλογικά καλύτερη, μα με άμυνα που μπάζει και με μόνον παίκτη ικανό ν΄ αλλάξει τα δεδομένα τον Ντουάρτε. Με τον πολυδιαφημισμένο Ντιαμπί να είναι ταχύς, μα με κακά τελειώματα. Με χαφ που δεν γίνεται να πνίξουν κανέναν αντίπαλο και δίνουν χώρους στον αντίπαλο. Με επιθετική λειτουργία που έβγαλε πέντε τελικές στο «Στάγιεν», εκ των οποίων ένα γκολ, ένα δοκάρι και δύο στο τέλος που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες!

Σε δύο αγώνες πέντε, τουλάχιστον, εκατομμυρίων ευρώ θα μετρήσουν οι λεπτομέρειες. Οι Βέλγοι έχουν ομάδα, η οποία για ν΄ αποκλειστεί επιβάλλεται ν΄ αντιμετωπιστεί με καλό διάβασμα, σεβασμό και συγκέντρωση. Το πρόσωπο που έδειξαν, ωστόσο, στα δύο πρώτα επίσημα ματς της σεζόν και ειδικά στο 2-1 από τη Σιντ Τρουίντεν, για την πρεμιέρα της Pro League, δεν μπορεί να δώσει άλλοθι στον Παναθηναϊκό σε ενδεχόμενο αποκλεισμού. Περισσότερο για έγκλημα, στη χειρότερη περίπτωση, θα πρόκειται ή για μία ακόμη χαμένη ευκαιρία να επιστρέψει το «τριφύλλι» – στο βαθμό που γίνεται – σε όσο πιο κοντινό επίπεδο συγκριτικά με την προ ετών σημαντική, ευρωπαϊκή, παρουσία του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: