Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο Μιραλάς του ενός γκολ κι ο Φίνμπο των τεσσάρων!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για Φινμπόγκασον, Κοβάσεβιτς, Μιραλάς, μέχρι και Γκαλέτι και Τζιμπούρ!

Ο Μιραλάς του ενός γκολ κι ο Φίνμπο των τεσσάρων!

• Αυτό, όμως, τι σημαίνει; Ότι το ίδιο θα συμβεί και στον Ολυμπιακό; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, πρέπει να παραδεχθούμε, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ωστόσο, ας θυμηθούμε κάτι: όταν ήρθε ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό, ξέρετε από τι σεζόν προέρχονταν στη Γαλλία, με τη Σεντ Ετιέν; Στο πρωτάθλημα σε 23 συμμετοχές (14 βασικός) είχε μηδέν γκολ! Και στο Κύπελλο σε 6 συμμετοχές είχε ένα γκολ! Με ένα γκολ λοιπόν έφτασε από τη Γαλλία ο Μιραλάς. Τη συνέχεια την ξέρουμε...

• Κι αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Φίνμπο θα του «κάτσει» του Ολυμπιακού όπως ο Μιραλάς. Άλλωστε, είναι εντελώς διαφορετικοί κυνηγοί: ο Μιραλάς «έχει» την ατομική ενέργεια και την ντρίμπλα, ο Φινμπόγκασον είναι καθαρά φορ περιοχής. Θα δούμε τι θα γίνει. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει μία παράδοση να «ανεβάζει» ξένους καλούς παίκτες, που τους έπαιρνε όταν για τον άλφα η, βήτα λόγο η καριέρα τους ήταν σε πτώση η, τέλος πάντων σε αμφισβήτηση.

• Ακόμη πιο πρόσφατο παράδειγμα: ο Κάμπελ ερχόμενος εδώ, προέρχονταν από μία χρονιά με μόλις 2 γκολ (σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος) στην Ισπανία με την Μπέτις. Στον Ολυμπιακό έβαλε 8 γκολ στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο κι ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνολικά 11!

• Ποιος είναι ο άλλος παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ; Ο Κοβάσεβιτς! Κι αυτός σέντερ φορ. Ξέρετε τι είχε κάνει ο Ντάρκο στο τελευταίο του πρωτάθλημα στους Βάσκους; 3 γκολ σε 33 συμμετοχές. Και στην Ελλάδα ερχόμενος στα 34 έκανε 17 γκολ στο πρωτάθλημα, 3 στο Τσάμπιονς λιγκ κι άλλα 4 στο Κύπελλο!

• Ξεχνάτε τον Γκαλέτι; Ήρθε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4 γκολ σε 36 παιχνίδια στην τελευταία του σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό στην πρώτη σεζόν έβαλε 3 μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ (!) και στη δεύτερη βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 14!

• Αλλά μην πάμε τόσο μακριά. Τα πρωταθλήματα του Τζιμπούρ στην ΑΕΚ ξέρετε ποιά ήταν; Πρώτη σεζόν 7 γκολ, δεύτερη σεζόν 4 γκολ και τρίτη σεζόν (ως το Γενάρη) 5 γκολ! Με το που πήγε από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό; Πρώτη σεζόν (από Γενάρη) 7 γκολ, δεύτερη σεζόν 12 γκολ, τρίτη σεζόν 17 γκολ…

• Και μία κουβέντα για τον Φινμπόγκασον: είναι ο τύπος του γκολτζή, που άμα «δέσει» με μία ομάδα, θα σκοράρει κατά βούληση κι από την αρχή! Στη Χέρενβεν στο δεύτερό του μόλις επίσημο παιχνίδι, έβαλε 2 γκολ στο 2-2 με τον Άγιαξ! Παρεμπιπτόντως, τον Άγιαξ στα δύο χρόνια που έπαιξε στην Ολλανδία πάντοτε τον γάζωνε! Είχε σκοράρει και στο Άγιαξ-Χέρενβεν 1-1 και στο Χέρενβεν-Άγιαξ 3-3 (δύο φορές)!

• Γκολάκι είχε βάλει και στην άλλη μεγάλη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος, στην ΠΣΒ, στο 3-0 της Χέρενβεν, μία ομάδα που εδώ και χρόνια βγάζει μεγάλους γκολτζήδες. Εντάξει, δεν πάω στον τεράστιο Φαν Μπάστεν, για να μη γίνω…ιερόσυλος. Αλλά και ο πολύς Χούντελαρ και ο Μπας Ντοστ, που διαπρέπουν στη Γερμανία, στη Χέρενβεν αναδείχθηκαν…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: