Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Σε κάδο απορριμάτων η καταγγελία του Ολυμπιακού!!

Τι γίνεται με την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ, σε σχέση με εκείνες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ; Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Από μόνο του το σκηνικό να αλληλοκατηγορούνται στην UEFA τρεις ελληνικές ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, στερείται σοβαρότητας. Για να μην πω εθνικής αξιοπρέπειας. Για σιγά, κύριοι. Είστε ελληνικές ανώνυμες εταιρείες, είστε εταίροι στο ίδιο πρωτάθλημα και καταφεύγετε για να λύσετε τις διαφορές σας στο... εξωτερικό. Σα να μην υπάρχουν στην Ελλάδα τα αξιόπιστα και αξιοσέβαστα διοικητικά και δικαστικά όργανα.
Μια κουβέντα. Έκαναν τις καταγγελίες τους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ σε βάρος του Ολυμπιακού. Και ζητάνε από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να αποκλείσει τον πρωταθλητή Ελλάδος από το τσάμπιονς ληγκ. Και καπάκι, για λόγους εντυπώσεων και μόνον, ο Ολυμπιακός προσφεύγει κι αυτός στην ΟΥΕΦΑ επειδή, λέει, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ... δυσφημούν το ποδόσφαιρο.
Κλασική περίπτωση επικοινωνιακού παιχνιδιού από πλευράς Ολυμπιακού. Όλα αυτά που καταγγέλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά των άλλων δύο ελληνικών ΠΑΕ είναι για τον κάδο απορριμάτων της ΟΥΕΦΑ. Εντελώς αδιάφορα!
Οι κύριοι των ελληνικών ΠΑΕ το γνωρίζουν, άλλο ότι παριστάνουν τον Έλληνα υπήκοο. Η UEFA κάνει μπίζνες. Εμπορεύεται το προϊόν ποδόσφαιρο. Και την ενδιαφέρει ΜΟΝΟΝ ένα πράμα. Το ΔΙΚΟ της πρωτάθλημα, οι δικές της διοργανώσεις, τσάμπιονς ληγκ και γιουρόπα ληγκ. Όχι το ελληνικό πρωτάθλημα!
Άρα, πάει άκλαφτη η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Η περίπτωση της καταγγελίας του Παναθηναϊκού σε βάρος του Ολυμπιακού είναι άλλο έργο. Αν αποδειχθεί, με στοιχεία ατράνταχτα, ότι ομάδα του τσάμπιονς ληγκ, δηλαδή ο Ολυμπιακός, είναι μπερδεμένη σε βρωμοδουλειές, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδος έχει πρόβλημα.

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ επιμένει στην UEFA για να «κάψει» τον Μαρινάκη, γράφει ο apodytiriakias.gr

Συνήθως οι καταγγελίες στην Επιτροπή Εφέσεων της UEFA, σαν κι αυτή που έχει ήδη κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του Ολυμπιακού, γίνονται με τη διαδικασία του Hearing (Από την αγγλική λέξη Hear, Ακούω). Η εκδίκαση της υπόθεσης γίνεται χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των ΠΑΕ. Απλά η καταγγέλουσα ΠΑΕ, όπως και η «κατηγορούμενη» καταθέτουν υπομνήματα. Ό, τι έχουν να πουν, το λένε εγγράφως.
Περίεργο που η καταγγελία του Παναθηναϊκού σε βάρος του πρωταθλητή Ελλάδος στην Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ, με πρόεδρο Ισπανό, έγινε με παρόντες τους ενδιαφερόμενους. Πέρα απ' αυτό.
Ποια τύχη μπορεί να έχει η καταγγελία του Παναθηναϊκού; Ο Αλαφούζος, όπως λέει στους δικούς του, ποντάρει όλα του τα λεφτά στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το τσάμπιονς ληγκ! Επειδή γνωρίζει τη δεδομένη «ευαισθησία» της UEFA, όπως άλλωστε την έχει δείξει στο παρελθόν, σε θέματα ηθικής τάξεως.
Πράγματι, η UEFA δεν διαπραγματεύεται καν να αγνοήσει, να κλείσει τα μάτια σε ομάδα που με διαπιστωμένα στοιχεία και με καταδικαστικές αποφάσεις, βρέθηκε υπόλογη σε στημένα ματς.
Το «στοίχημα», λοιπόν, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα το κερδίσει, όχι μ' όσα καταγγέλει ο ίδιος, αλλά μόνον αν ισχύουν σε βάρος του Μαρινάκη εκείνα που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη. Κι αν αυτά τα υιοθετεί η UEFA.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: